Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Festivalul Mamelor 30 aprilie 2024 – ediție dedicată sărbătorilor de Paști

Festivalul Mamelor 30 aprilie 2024 – ediție dedicată sărbătorilor de Paști

Pe data de 30 aprilie, revista pentru părinți Odoraș, a organizat o nouă ediție a Festivalului Mamelor, dedicată sărbătorilor pascale. În cadrul acesteia au fost abordate subiecte actuale de către medici specialiști, dar și reprezentanți ai diferitor companii farmaceutice și cosmetice.

Cea care a deschis această ediție a fost reprezentanta Spitalului Internațional Medpark, Oxana Turcu, care a vorbit despre tot ce trebuie să știe părinții despre enteroviroze. Enteroviroza – infecție virală frecventă, care afectează în special tractul gastro-intestinal și sistemul respirator. Care sunt principalele cauze? Enterovirusurile Coxsackie, Echovirusuri, Rotavirusul, Norovirusul și Astrovirusul. Sursa enterovirozelor: Copilul duce la gura mâinile contaminate cu materii fecale; Copilul atinge obiecte (jucării) sau suprafețe contaminate, apoi duce degetele la gură sau consumă alimente contaminate. Simptomele generale ale enterovirozei: febră, stare de rău (slăbiciuni generale, apatie), somnolență, scăderea poftei de mâncare, cefalee, vome, diaree apoasă și voluminoasă, dureri abdominale. Cum prevenim enteroviroza? Spălatul pe mâini este un aspect esențial, cum de altfel, și spălarea fructelor și legumelor este de asemenea un aspect foarte important.  

Reprezentanta companiei Nestle, Natalia Dicusară, medic pediatru a vorbit despre principiile alimentației copiilor în perioada sărbătorilor. Principii de bază ale alimentației - este o parte importantă a unui stil de viață sănătos, este piatra de temelie a dezvoltării armonioase, este componenta de bază, obținerea unei greutăți corporale optime, îmbunătățirea imunității, dezvoltarea eficientă a funcțiilor creierului. Reguli de bază: Nu forțați copiii să mănânce tot din farfurie! Evitați să folosiți mâncarea ca recompensă în orice împrejurare! Implicați copiii în bucătărie! Încurajați copiii să mănânce 3 mese pe zi, în special micul dejun! Povestiți copiilor beneficiile alimentației sănătoase! Întocmiți meniul de sărbători în avans și faceți o lista de cumpărături de care aveți nevoie! Reguli de care trebuie să țineți cont și în perioada sărbătorilor: Păstrați un model alimentar normal, Concentrați-vă asupra porțiilor, Profitați de procesul de pregătire a alimentelor, Vopsiți ouăle cu remedii naturale, Găsiți versiuni mai sănătoase ale preparatelor cu multe calorii, Nu săriți peste mese, în special peste micul dejun, Alimentația echilibrată presupune un echilibru între activități și odihnă, Procurați produsele alimentare din locuri sigure și autorizate, Spălați-vă pe mâini înainte și în timpul preparării bucatelor, Spălați bine fructele și legumele înainte de consum. În cazul copiilor care sunt în perioada diversificării alimentele complimentare trebuie să fie adecvate și sigure. Introducerea alimentelor cu mai multe ingrediente în dieta bebelușului este un pas important spre o dietă pentru adulți. Ele îmbogățesc experiența bebelușului cu noi gusturi și texturi, promovând formarea conexiunilor neuronale și dezvoltarea sistemului nervos. Astfel, medicul recomandă terciurile Gerber, care sunt fără zahăr, ulei de palmier, coloranți artificiali și fără ingredient modificate genetic. Acestea au un conținut mare de fier și cereale de cea mai înaltă calitate.

Reprezentanta brand-ului Aquapick, Veronica Cernei, medic stomatolog, a demonstrat cum corect trebuie să facem igiena dentară. Primul pas este să utilizăm periuța de dinți, corect, adică cu mișcări de măturare, evitând mișcările de dute-vino. Totuși, periuța de dinți nu este capabilă de obicei să curețe suprafețele dintre dinți. Pentru aceste zone ar exista 2 soluții – ața dentară și irigatorul bucal. Ața dentară este mai dificil de utilizat, iar uneori, atunci când este folosită prea agresiv ar putea să traumeze gingia. Când este vorba de un copil, atunci acest pericol este și mai mare. Astfel, medicul recomandă irigatorul bucal. Un duș bucal, cunoscut și sub numele de irigator bucal este un dispozitiv care curăță delicat și profund dinții și gingiile. Acționează cu un jet de apă cu impulsuri rapide pentru a curăța în profunzime sub linia gingivală și între dinți, reducând bacteriile și placa dentară care provoacă boli ale gingiilor. Beneficiile dușului bucal: Elimină bacteriile din cavitatea bucală; Reduce acumularea plăcii bacteriene cu 24%; Crește eficiența periajului în zonele greu accesibile ale gurii cu 50%; Previne apariția bolilor gingivale; Masează gingiile, reducând sângerarile gingivale; Elimină halitoza (respirația urât mirositoare); Reduce probabilitatea apariției cariilor dentare cu 26%. Brand-ul Aquapick are mai multe tipuri de irigatoare bucale, printre care: Dușul Bucal Staționar - Ideal pentru înreaga familie, capacitate mare a rezervorului de apă, presiunea apei controlată (se reglează ușor în 12 nivele cu ajutorul rotirii cadranului de control), suporturi cu fixare ușoară pentru depozitarea capetelor detașabile. Totodată, au și varianta de Duș Portabil, perfect pentru orice moment - dimensiuni mici, funcționează până la 30 zile cu o singură încărcare, este conceput pentru o singură persoană și ideal pentru călătorii, birou, etc.

Reprezentanta companiei Sandoz, Alina Vovc, medic pediatru a vorbit despre alimentația sugarului și importanța probioticelor în perioada diversificării alimentare. Diversificarea reprezintă introducerea progresivă a alimentelor, ce asigura tranziția către o dietă mixtă și variată. Diversificarea produselor cuprinde 2 perioade: hrana perioadei de tranziţie (6-12 luni) și hrana din masa familiei. OMS recomandă introducerea alimentelor complementare strict începând cu 24 de săptămâni. Punctele cheie în diversificarea alimentației la această vârstă sunt: Frecvența, Cantitatea, Consistența, Diversitatea, Igiena. Frecvența 2-3 ori pe zi, se introduce treptat câte un aliment nou, pe parcursul la 5-7 zile pentru a urmări răspunsul și apariția reacțiilor alergice. Legumele, carnea, uleiurile vegetale și animale, cerealele și brânzeturile sunt benefice și trebuie să facă parte din dieta zilnică a copilului. Difersificarea începută prea devreme, implică și anumite riscuri cum ar fi: Copii sugari sunt supuşi acţiunii microbilor patogeni, pezenţi în produsele alimentare şi lichide, care pot fi contaminate, astfel sporind riscul fenomenelor dispeptice, respectiv a tulburării de nutriţie, scaderea imunității către infecții. Riscul bolilor diareice şi a alergiei alimentare este amplificat de către imaturitatea intestinului sugarului, fapt, care la fel poate induce o tulburare de nutriţie. Microbiota intestinală este un ecosistem dinamic, dominat de Bifidobacterii, care se stabilizează în primii 2-3 ani de viață. Primii 3 ani de viață reprezintă o perioadă critică pentru intervențiile care vizează modularea microbiotei - pentru a susține creșterea și dezvoltarea copilului și pentru a influența pozitiv starea de sănătate​. Linex baby este soluția naturală și aliatul de nădejde al mămicilor pentru echilibrul microbiotei intestinale ale micilor burtici sensibile. Ajută la susținerea sistemului imunitar și sunt special concepute pentru a fi administrare încă din prima zi de viață.

Seria de produse MAMA NATURA, preparate naturale pentru tratarea eficientă și sigură a afecțiunilor copilăriei, au fost prezentate de către Vera Galațanu, reprezentanta companiei Alpen Pharma. Primul produs recomandat mămicilor și viitoarelor mămici a fost Dentokind, care ajută la eliminarea manifestărilor dureroase în timpul dentiției la sugari și copii mici cum ar fi: salivație crescută, mâncărime, umflarea gingiilor, diaree, febră. Dormikind, este un alt preparat din gama MAMA NATURA, special conceput pentru corectarea tulburărilor de somn la sugari și copii mici. Preparatul ajută bebelușilor să revină la un somn obișnuit, să elimine iritabilitățile și anxietățile excesive, restabilește structura somnului, nu este somnifer sedativ. Imunokind este preparatul natural, unic, care vă ajută să îi formați și întăriți imunitatea copiilor încă din primele zile de viață. Acesta contribuie la maturizarea fiziologică în timp util a sistemului imunitar, întărește sistemul imunitar, reduce de două ori durată și frecvența infecțiilor și alte. Kindinorm este un medicament natural, complex pentru corectarea tulburărilor de comportament și de atenție la copii și adolescenți.

Fondatoarea brand-ului Beauty Mama, Parascovia Morari, a vorbit despre inovațiile în materie de lenjerie. Printre acestea se numără: Cupele și benzile din silicon, care vă permite să purtați rochii, bluze și orice alt tip de îmbrăcăminte fără ca să purtați un sutien clasic. Pernuțele din silicon, care oferă un effect de push-up. Plasturele pentru mamelon pe care îl puteți utiliza atunci când nu purtați sutien, dar doriți să nu se vadă mameloanele. O altă inovație interesantă este prelungitorul pentru sutien, pe care îl puteți utiliza atunci când un sutien devine mic și nu ajunge să fie încheiat la spate. Benzile duble pentru decolteu, care vă ajută să fixați fie cămașa cu nasturi care de dilată și se poate vedea lenjeria, fie hainele fără bretele sau cele cu bretele foarte subțiri și au tendință de alunecare. Pe toate acestea le puteți găsi în rețeaua de magazine Beauty Mama, împreună cu multe alte accesorii, haine și lenjerie, atât pentru uz de zi cu zi, cât și pentru perioada sarcinii.

Așa cum va obișnuit Revista Odoraș, tombola este un element care nu lipsește din cadrul evenimentelor noastre. Participantele au avut ocazia să primească diferite cadouri de la partenerii și sponsorii revistei Odoraș.

 

Share:

Articole recomandate