Activități de weekend, 26-27 august 2017

Activități de weekend, 26-27 august 2017

 

Sâmbătă, 26 august:

 

Festivalul DeVin&DeGust

Când? Sâmbătă; 11:00 – 21:00

Unde? Complexul Etno-Cultural VATRA (șos. Chișinău-Ungheni, km 32)

Festivalul „DeVin & DeGust” este primul eveniment care celebrează Vinul Moldovei asortat cu bucate tradiționale și cultura specifice fiecărei regiuni cu Indicație Geografică Protejată (IGP) din țara noastră. În program: degustări de vin și bucate originare din regiunile IGP, teatru gastronomic și masterclass-uri ținute de bucătari și somelieri renumiți, un spectacol cultural deosebit, oferit de artiștii din regiuni. Preţ intrare 30 lei, în schimbul unui pahar Wine of Moldova. Detalii AICI.

 

Dictare pentru fiecare

Când? Sâmbătă; 11:00 – 13:00

Unde? Facultatea de Litere a USM, str. M. Kogălniceanu 65, bloc I

Sâmbătă, 26 august 2017, ora 11.00 va avea loc tradiționalul concurs „Dictare pentru fiecare”. Evenimentul este la a IV-a ediție și se desfășoară anual în preajma sărbătorii Limbii Române. Participanții care vor scrie testul pe nota 10 vor fi premiați cu câte 1000 de lei, nota 9 – 700 de lei și nota 8 – 500 de lei. Premiile sunt oferite de Primăria Chișinău. Detalii AICI.

 

 

 

Duminică, 27 august:

 

Concert de Ziua Independenţei la Chişinău

Când? Duminică; 10:00 – 23:00

Unde? Piaţa Marii Adunări Naţionale, Chişinău

Cei 26 de ani de independență a Republicii Moldova vor fi marcați la 27 august curent printr-o serie de evenimente cultural-artistice. În inima Capitalei, pe Piața Marii Adunări Naționale, va avea loc un vast program cultural-artistic, susţinut de interpreți de muzică populară, fanfare și ansambluri folclorice, colective de dansuri populare. În scenă vor evolua ansamblurile „Joc”, „Mărțișor”, orchestra „Fluieraș”, orchestra Academiei de Muzică „Big Jazz Orchestra”, orchestra fraților Advahov și alte colective artistice. Concertul se va încheia cu un recital de muzică ușoară al interpreților autohtoni și de peste hotare, printre care şi-au anunţat prezenţa şi Holograf, Smiley ş.a. Va avea loc şi parada portului popular, iar meșterii populari își vor expune creațiile în cadrul unui târg. 

 

Ziua Independenței Republicii Moldova la Orhei

Când? Duminică; 10:00 – 23:00

Unde? Piaţa Vasile Lupu, Orhei

De Ziua Independenței Republicii Moldova, Primăria Orhei a pregătit un amplu program, cultural-artistic. Printre invitaţii speciali sunt Jasmin şi Carla's Dreams. Vedeţi detalii AICI.

 

Ziua Independenței Republicii Moldova la Bălţi

Când? Duminică; 10:00 – 23:00

Unde? Piaţa Vasile Alecsandri, Bălţi

Şi la Bălţi va avea loc un concert de Ziua Independenţei. Detalii din program AICI.

 

Târg de haine Mami&Co 

Când? Duminică; 10:00 – 20:00

Unde? Parcul Mezon, Râşcani

Un târg de haine pentru copii şi toată familia, dar şi multe alte lucruri utile va avea loc duminică în Parcul din apropierea Mezon. Pe lângă târg, vor avea loc şi o mulţime de concursuri, ateliere de creaţie pentru copii, concert ş.a. Detalii AICI.

 

Vizită la Casa Mierii din Călăraşi

Când? Duminică; 8:00 – 21:00

Unde? Călăraşi, pornire din str. C. Negruzzi 2, of.410A

În această duminică vizitează Muzeul Mierii din Călăraşi pentru a afla mai multe detalii despre viaţa albinelor, "drumul mierii" şi multe detalii interesante. Veţi avea ocazia să degustaţi şi să cumpăraţi produse apicole. Preţ 180 de lei, cu transport inclus. Detalii AICI.

 

Ziua Băştinaşului la Lozova

Când? Duminică; 12:00 – 21:00

Unde? Lozova

Cea de-a doua ediţie a sărbătorii „Ziua Băștinașului” va avea loc pe 27 august, la ora 12:00, pe stadionul din centrul satului Lozova. În cadrul sărbătorii se va desfășura un program gastronomic unde se va prepara CEA MAI MARE MĂMĂLIGĂ CU FRIPTURĂ ca la mama acasă, din care vor putea servi toți doritorii. Veți putea admira expozițiile: „Bogățiile Moldovei”, „Pâine de ritual”, ”Fotografii vechi din localitate”, ”Obiecte de artizanat ale meșterilor din localitate” și expoziția cu obiecte din muzeu a localității. Detalii AICI.

 

Petrecerea Minnie Mouse

Când? Duminică; 15:00 – 17:30

Unde? Glamour Girls, str. Miron Costin 18/1

Fetiţele se pot distra în acest weekend la o petrecere dedicată lor. În program: proceduri de înfrumuseţare, defilare de modă pe podium şi multe surprize. Preţ 250 de lei. Detalii AICI

 

Seminar: Cum să îți pregătești copilul pentru noul an școlar

Când? Duminică; 11:00 – 13:00

Unde? str. București 23 a

Începutul unui nou an de studii este o adevărată provocare atât pentru copil, cât și pentru părinți. Pregătirea copilului o putem face printr-o alimentație care să îi hrănească sistemul nervos, să îi ofere rezistență fizică, dar și să îi asigure o creștere normală. Participarea la seminar este gratuită, dar trebuie să te înregistrezi. Detalii AICI.

 

Film animat: Goana după alune

Când? Sâmbătă-Duminică

Unde? Cinematografele Patria

Năzdrăvana veveriţă Surly şi simpaticul său prieten, şoricelul Buddy, se întorc pe marile ecrane cu o nouă aventură prin oraş, în căutare de alune şi peripeţii de toate felurile. Liniştea vieţuitoarelor din Liberty Park este acum ameninţată de planurile expansioniste ale primarului care vrea să înlocuiască colţul de natură din centrul oraşului cu un parc de distracţii zgomotos. Pentru a-şi salva căminul, Surly şi prietenii lui trebuie să ia rapid măsuri. Vezi trailerul AICIDetalii pe patria.md

 

Film animat: Emoji

Când? Sâmbătă-Duminică

Unde? Cinematografele Patria

Animația “Emoji. Aventura zâmbăreților” ne invită să descoperim lumea secretă din propriul telefon. În aplicaţia de mesagerie se ascunde Textopolis, orășelul semnelor denumite generic “emoji”. Înzestrate fiecare cu o singură expresie facială, ele își dispută atenția celui care utilizează telefonul. Doar Gene, un emoji exuberant, care s-a născut fără filtru, are mai multe expresii. Hotărât să devină și el “normal”, ca celelalte emoji, Gene apelează la ajutorul bunului său prieten Hi-5 și al lui Jailbreak, celebru spărgător de cod software. Împreună, pornesc într-o app-ventură spectaculoasă și amuzantă prin aplicațiile telefonului, în căutarea codului care să-l repare pe Gene. Dar când un mare pericol amenință telefonul “stăpânului”, soarta tuturor semnelor emoji depinde de cei trei prieteni, care trebuie să-și salveze lumea înainte ca aceasta să fie ștearsă cu totul. Detalii pe patria.md

 

Foto: www.mariuspavel.ro; gov.md; balti.md; facebook.com

Adaugă comentariu

Închide