Informații de ultimă oră despre lăuzie la cea mai recentă Șezătoare a mamelor

Informații de ultimă oră despre lăuzie la cea mai recentă Șezătoare a mamelor

Primăvara este anotimpul care inspiră frumos și care trezește în fiecare din noi emoții deosebit de plăcute. Așa a fost și la prima ediție a Șezătorii mamelor din această primăvară, unde zeci de mămici, graviduțe și viitoare mămici îmbrăcate în culorile mărțișorului au dat un farmec aparte evenimentului organizat tradițional de revista Odoraș.

La începutul acestei primăveri revista Odoraș a organizat un eveniment informativ destul de util pentru părinți. De această dată, tematica generală a evenimentului a fost: „Tot ce trebuie să cunoască o lăuză”. La fiecare ediție încercăm să abordăm subiecte și tematici utile pentru părinți și să satisfacem necesitatea informațională a fiecăruia din voi.

Și cum evenimentul din 6 martie a fost dedicat proaspetelor mămici, nu puteam să scăpăm cu vederea și să nu abordăm subiecte precum: rolul alimentației la copii, îngrijirea corectă a nou-născutului, cum trecem mai ușor peste colici, cum alegem primele hăinuțe ale copilului etc.

Cea care a dat startul evenimentului a fost nimeni alta decât, Lora Gîțu, unul dintre cei mai apreciați medici de familie de mămicile de la noi. Medicul a vorbit de la A la Z despre ce este bine să mănânce mama în perioada când alăptează, când este bine să începeți diversificarea alimentației copilului, cum poziționăm copilașul după alăptare, dar și alte aspecte deosebit de utile și interesante atât pentru mămici, cât și pentru graviduțe.

 

Al doilea invitat al evenimentului nostru informativ a fost medicul dermatovenerolog, Irina Batîr, care a vorbit cu lux de amănunte despre cum este corect și recomandat să îngrijim pielea nou-născutului, care este foarte fină și necesită îngrijire specială. De asemenea, doctorul le-a vorbit mămicilor despre cum pot fi evitate iritațiile de scutec și le-a recomandat acestora o serie de produse testate dermatologic pentru îngrijirea pielii bebelușului, marca Klorane Bebe.

 

Un alt subiect destul de actual în rândul mămicilor sunt și colicile la bebeluși, de aceea reprezentantul medical al companiei Labormed, Elena Lavreniuc, a abordat acest subiect și le-a oferit mămicilor o serie de sfaturi de preț. Aceasta recomandă produsul Eubiotic, unul de încredere și foarte eficient.

 

Foarte importante, mai ales în primul an de viață al bebelușului, când pielea este extrem de sensibilă, sunt hăinuțele în care alegem să-l îmbrăcăm pe cel mic. Două mămici, fondatoare ale brandului de hăinuțe Mi-e Dor și Primul sens, au prezentat o colecție de hăinuțe pentru nou-născuți, graviduțe și mămici, comode, din stofă naturală, nonalergică, create în colaborare cu designeri, neonatologi și medici pediatri, atât din țară, cât și de peste hotarele ei.

 

Un pas important pentru o lăuză, și nu numai, dar pentru fiecare femeie, este asigurarea unei igiene intime corecte, utilizând produse sănătoase. Săpunul intim Saforelle este potrivit pentru igienă, inclusiv în sarcină, pentru că are un Ph optim, miros neutru, nu conține parabeni și alți compuși chimici dăunători și ajută la menținerea sănătății zonei intime.

 

Reprezentanții companiei Dr. Frei țin la siguranța fiecărei mămici, de aceea au prezentat o serie de dispozitive necesare unei tinere mămici. Iar reprezentații companiei Alpen Pharma au prezentat produsul Prospan - prietenul de nădejde în caz de tuse. Un produs pe bază naturală care este recomandat copiilor și adulților.

 

Ca de obicei, toți participanții la eveniment au primit daruri de la partenerii evenimentului: produse de la Heinz, Omega Pharma, Nestle ș.a. Iar cele mai norocoase mămici au câștigat daruri utile la tombolă. Graviduța cu cel mai mare termen, de peste 41 de săptămâni, a primit o cutie plină cu daruri de la Fundația Edelweiss și de la partenerii evenimentului. 

S-a organizat și un târg cu produse hand-made, produse de îngrijire, lumânări din ceară naturală, miere de albini, produse de sănătate ș.a. La pauză, mamele au savurat prăjituri create de Sweet Michelle, cafea Moka și apa OM.

Fotograful care a surprins cele mai frumoase momente este Irina Spinei, iar decorul pentru fotografii a fost realizat de Elena Sclifos – Flower Decor.

Următorul eveniment va avea loc pe data de 21 martie. Amintim că participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile și doar în bază de înregistrare. Urmăriți rubrica Evenimente pe pagina Odoraș pentru detalii.

 

Parteneri:  Saforelle, Eubiotic, Nestlé, Dr. Frei, Klorane Bebe, Alpen Pharma, Busuioc TV.

Sponsori:  MAXIKIDS, Pufies, YouBee, PrimulSens, Mi-e Dor, Antos cosmetică naturală, Thai Power, Ushastii neani, Nera Plant, Sandoz etc..

Foto: Irina Spinei Photography

Adaugă comentariu

Închide