La ultima Șezătoare a Mamelor s-a discutat despre cele mai frecvente boli ale sezonului rece

La ultima Șezătoare a Mamelor s-a discutat despre cele mai frecvente boli ale sezonului rece

A 16-a ediție a Șezătorii Mamelor, organizată de Odoraș la 20 noiembrie, a adus părinților și celor care așteaptă barza multe informații și sfaturi utile despre cele mai des întâlnite la copii probleme de sănătate în perioada rece a anului - durerile de gât, răgușeala și alte afecțiuni respiratorii.

Evenimentul a început cu informații foarte bune despre produsele lactate pentru copii și despre avantajele alăptării atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș. Managerul departamentului neonatal-pediatric al Spitalului Clinic Municipal nr.1 din Chişinău, Dorina Rotaru, invitată la eveniment de compania Nestle, a menționat că laptele matern pune bazele sistemului imun la copil, normalizează microflora intestinală, asigură protecţia de viruşi şi bacterii, reduce riscul alergic şi al astmului bronșic, mai multe detalii despre aflați AICI.

 

Pentru igiena nazală zilnică a bebelușului și hidratarea mucoasei nazale uscate, medicul ORL de la Spitalul Republican de Copii „Emilian Coțaga”, Trofimciuc Marina, le-a recomandat mămicilor să folosească Marimer Izotonic Baby. Acesta este un produs 100% natural, steril și fără conservanți, special conceput pentru igiena nazală, iar vârful adaptat la nasul sugarului și microdifuziunea mică nu va deranja sau speria copilul.

 

Reprezentanții companiei Vinamex, au vorbit despre una dintre cele mai des întâlnite probleme din perioada rece a anului, durerile de gât. Aceștia au recomandat participanților să folosească preparatul Oralsept, care are miros de mentă și calmează simptomele de inflamare a gâtului. Produsul poate fi administrat de adulți și de copii de la 6 ani. La maturi se recomandă câte 4-8 doze de spray, iar la copii nu mai mult de 4 doze de spray la fiecare 1,5 – 3 ore. Un alt produs recomandat pentru toate tipurile de tuse este siropul HO, care ajută la eliminarea mucusului ce se acumulează și atenuează tusea.

 

Mai apoi participanții au aflat cum pot ușura durerile în gât și răgușeala la copii – o temă foarte actuală în sezonul rece. Reprezentanții companiei Alpen Pharma, au prezentat celor din sală două preparate eficiente. Primul produsul este Influcid, care înlătură simptomele generale de nas înfundat, durerile în gât, cefaleea, tusea iritabilă și scade febra. Un alt produs prezentat au fost tabletele de supt Isla care se administrează pentru bolile inflamatorii și infecțioase ale gâtului , bronșite cronice și acute, dar și pentru uscăciunea și iritarea mucoasei bucale și nazale.

 

Un moment special al serii a fost creat de micile modele care au defilat în rochițe elegante și pline de culoare de la Dani Kristine. Odorașii au adus multe emoții pozitive și au stârnit zâmbetul participanților care i-au aplaudat minute în șir.

 

Pentru senzația de pirozis în sarcină și alăptare, reprezentantul Nurofen Lilia Lazări a recomandat produsul Gaviscon care este utilizat pentru tratamentul simptomelor refluxului gastro-esofagian, cum sunt senzaţia de arsură în capul pieptului şi indigestia care apare după mese, în timpul sarcinii sau la pacienţii cu simptome asociate esofagitei de reflux.

 

În sezonul rece a anului, o temă des discutată de părinți este utilizarea nebulizatorului (inhalatorului) pentru tratarea afecțiunilor respiratorii. Elena Ceban, reprezentant Dr. Frei Moldova, a vorbit despre tipurile acestora și indicațiile pentru inhalare, cum ar fi: acutizarea rinitei cronice, sinuzita cronică, astm bronșic, pneumonii, bronșita acută și tuberculoza pulmonară.

 

Reprezentantul companiei Polpharma, Alina Râbac, le-a comunicat participanților despre produsul Galazolin Gel, care se utilizează în tratamentul simptomatic al obstrucției nazale în timpul răcelii și după operația nasului pentru a stimula vindecarea membranei mucoasei.

 

Tradiția evenimentului este alegerea „Reginei serii“ și anume a graviduței cu cel mai mare termen de sarcină, care de această dată a avut peste 40 de săptămâni. Fundația Edelweiss și partenerii evenimentului Odoraș i-au dăruit graviduței produse de primă necesitate pentru creșterea și îngrijirea bebelușului, care este așteptat cu mare nerăbdare.

 

Următorul eveniment marca Odoraș, cu tematica „Iarna și magia ei” va avea loc pe 4 decembrie. Nu rata ultima ediție a Festivalului Graviduțelor din 2018, înregistrează-te AICI și participă GRATUIT!

 

Parteneri:  Dr. Frei, Oralsept, Polpharma, Nurofen, Marimer, Nestle, Alpen Pharma, HO, Busuioc TV, Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”.

Sponsori: Pufies, MAXIKIDS, Chicco, Baumall, SpecialBaby, Frosh, SPLAT, Eubiotic, Sandoz, Apa Kangen, Herbal Therapy, Equilibra, Dani.Kristine, Mamabox.md, Mobilat, SC "Beatrice-Com" SRL, Siberian Wellness etc.

Fourshet: Foxy Sweets; Caffe Moka, apa OM.

Decor: Decor LLux

Fotograf: Irina Spinei Photograpy

Foto: Irina Spinei Photography

 

Adaugă comentariu

Închide