Nuntă Domnească la Festivalul Medieval 2018. Detalii din program!

Nuntă Domnească la Festivalul Medieval 2018. Detalii din program!

La cea de-a 4-a ediție a Festivalului Medieval, Complexul Etno-Cultural Vatra va îmbrăca în totalitate haină medievală, readucând pe platou crâmpei istorice valoroase ale identității noastre printr-un „Ospăț Medieval la Curtea Domnească”.

Vom încerca să reconstituim istoric obiceiurile și tradițiile de nuntă, spectatorii devenind invitați mult așteptați la cel mai mare ospăț medieval organizat vreodată. Vizitatorii vor putea fi martori la o scenă teatralizată de nuntă la Curtea domnească, unde sute de personaje își vor da întâlnire: mirele și mireasa, domnitori, aristocrați, nobili, cavaleri, străjeri, luptători în armură cu săbii și topoare, arlechini și bufoni”.


Pe 23-24 iunie vom avea două zile de chef medieval, cu vinuri în butoaie, purceluși la proțap, bucate pregătite la ceaun și, desigur, ce fel de sărbătoare medievală fără bătălii și lupte ca între bărbați? Luptătorii își vor măsura puterea participând la turneul internațional de lupte 1 la 1, 3 la 3 și lupte în masă. Cei mici vor participa la campionatul internațional de lupte medievale pentru copii, iar amatorii de tir medieval vor putea urmări turneul internațional de tragere cu arcul medieval.

Pe lângă demonstrațiile de luptă, vizitatorii vor avea ocazia să vadă cum arătau adevăratele tabere medievale unde soldații se odihneau în corturi, chefuiau și se pregăteau de următoarea luptă. Membrii Cluburilor de Reconstituire Istorică - bărbați, femei, copii, vor crea un cadru veridic impresionant al acelor timpuri, familiarizându-ne cu portul, meșteșugurile și îndeletnicirile specifice culturii taberelor de tip medieval, vizitatorii având ocazia să participle la diferite ateliere organizate în cadrul festivalului.


Pe parcursul a două zile medievale veți putea admira colecții valoroase de obiecte specifice perioadei respective, iar pentru cei mai tari din fire se va organiza o grandioasă expoziție a obiectelor de tortură care se utilizau pe atunci.


Serile se vor umple de muzică live, reprezentații teatrale și fireshow, iar pe scena mare vor urca grupe renumite de muzicieni străini și dansatori, care prin arta lor specifică epocii medievale vor oferi spectatorului senzația absolută de călătorie în timp.

 

Până pe 10 iunie puteți procura bilete cu 70 de lei pentru o zi și 100 de lei pentru 2 zile, iar grupurile organizate de la 20 de persoane vor putea achiziționa bilete cu 50 de lei pentru o zi și 70 de lei pentru 2 zile.


 

Procurați bilete online pe www.afisha.md

Intrare gratis pentru toți până la ora 11.00

Intrare gratis pentru copii până la 12 ani

Detalii la nr. 079551133

Facebook Festival Medieval 2018 Vatra

http://vatrafest.com/ro/ospat-medieval-nunta-domneasca

Adaugă comentariu

Închide