Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Peste 150 de mămici și graviduțe au participat la Festivalul Gravidelor organizat de Odoraș

Peste 150 de mămici și graviduțe au participat la Festivalul Gravidelor organizat de Odoraș

A 10-a ediție a Festivalului Gravidelor, organizat de Odoraș la 26 octombrie, s-a bucurat de un succes remarcabil, atât datorită participanților, care au ocupat toate locurile disponibile, dar și datorită invitaților de valoare care au vorbit pe teme de mare interes pentru viitorii părinți.

Chiar de la bun început, participanții, mulți dintre ei viitori părinți, au aflat cum își pot ajuta copiii atunci când au dureri abdominale. Reprezentantul medical al Labormed, Elena Lavreniuc, a menționat că un produs recomandat copiilor, care combate constipația, reduce durata diareii, crește răspunsul imun după vaccinare și are impact asupra colicilor, este Eubiotic Baby, un produs probiotic. Eubiotic Baby este un produs probiotic cu formulă special concepută pentru copii, prezentat sub formă de pulbere solubilă, ce poate fi ușor administrate copiilor și care nu schimbă gustul lichidului, astfel că poate fi amestecat în apă, ceai sau lapte. Ingredientele sunt testate clinic, iar preparatul poate fi administrat la recomandarea medicului încă din primele zile de viață ale bebelușului.

În premieră, la evenimentele Odoraș a fost prezentă Asociația EcoContact, care a abordat o temă de mare interes pentru părinți – pericolul metalelor grele din jucării. Tema a fost abordată în contextul Săptămânii Internaționale de Prevenire a Intoxicațiilor cu Plumb. Elena Jardan, Consultant Principal, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale, și Natalia Guranda, reprezentantă a Asociației Obștești EcoContact, le-au comunicat pe larg părinților cum își pot proteja copiii de metalele grele din jucării, menționând că acestea se elimină în special când jucăria este stricată, adică dezmembrată, părțile sale se rup etc. Potrivit unor informații dintr-o broșură oferită gratuit tuturor participanților la Festival, 92% dintre jucăriile ajunse pe piața noastră din China au o concentrație sporită de metale grele. Specialiștii au subliniat că nu întotdeauna prețul indică și calitatea jucăriilor.

Cu informații foarte utile despre îngrijirea urechilor a fost prezent și medicul otorinolaringolog, Lucia Cojocari, care a comunicat că plăcerea tuturor de a curăța urechile cu bețișoare este o mare greșeală. În experiența sa, medicul a avut și un pacient care și-a spart timpanul din cauza că-și curăța urechea prea puternic cu un bețișor. Urechile noastre au capacitatea de a se auto-curăța, dar dacă avem impresia că în urechi se adună prea multă ceară (cerumen), atunci putem folosi soluția A-cerumen, care o elimină delicat și ușor.

Medicul pediatru Valentina Gherman a comunicat despre principiile alimentației femeii gravide. Astfel, produsele care nu se recomandă în sarcină: cașcavalul cu mucegai, ciupercile, produsele crude și semicrude, fructe exotice. Medicul a subliniat importanța acizilor grași esențiali pentru dezvoltarea fătului și sănătatea mamei, dar aceștia nu pot fi produși de organismul uman. Astfel, necesitatea organismului femeilor însărcinate în Omega- 3 se mărește în 2,5 ori. 60% din țesutul cerebral este reprezentat de Omega -3, iar 97% din acesta îl reprezintă DHA. În ultimul trimestrul de sarcină fătul acumulează până la 70 mg DHA pe zi, în special în creier. Doza recomandată pentru femei gravide și care alăptează  este de 200 mg de DHA pe zi. O sursă importantă și sigură de Omega 3 îl reprezintă produsul Algae Oil. O capsulă conține 200 mg de DHA, care este extrasă din alge crescute în condiții speciale. Algae Oil este hipoalergic, vegetarian. DHA din Algae Oil este unicul care se utilizează pentru îmbogățirea laptelui-praf pentru copii.

Mai apoi participanții au aflat cum pot ușura accesele de tuse – o temă foarte actuală în sezonul rece. Reprezentatul companiei Alpen Pharma, Nicu Panaghiu, a prezentat celor din sală produsul Prospan, care este foarte eficient împotriva tusei. Este un sirop care lichefiază mucusul și astfel ajută la eliminarea lui reducând necesitatea de a tuși.

Un element preferat de graviduțele prezente la evenimentele Odoraș îl reprezintă alegerea Reginei Serii – a graviduței cu cel mai mare termen de sarcină care s-a aventurat să vină la eveniment. De data aceasta a fost o viitoare mămică cu 41 de săptămâni de sarcină, care a primit o cutie de la Fundația lui Vlad Plahotniuc Edelweis, plină cu daruri de la partenerii evenimentului și cu o saltea comodă, astfel încât cutia poate fi folosită prima perioadă pe post de pătuț pentru copil dacă părinții nu au reușit să-l procure. Graviduțele cu termen avansat la fel au primit daruri de la Maxikids.

După alegerea reginei a fost anunțată o pauză în timpul căreia participanții și participantele, căci la eveniment au venit câteva graviduțe împreună partenerii lor de viață, au putut să savureze gustoșenii de la Foxy Sweet, putând gusta biscuiți și pâine realizate din produsele Beatrice-Com. De asemenea au putut servi gratuit apa Om și mere oferite cu drag de echipa Odoraș. Iar băuturi calde puteau procura de la MOKA CAFFE. Totodată, participantele au putut să-și facă multe fotografii frumoase la decorul cu tematica „Toamna de aur”, realizat cu mult talent de către mămica Lilia Budan de la DecorLLux. Fotografiile au fost realizate de minunata Irina Spinei.

A doua parte a serii a început cu o trupă de dansatoare de la Colibri Dance Studio, care ne-au încântat cu un dans pe muzica renumitului Michael Jackson „Thriller”, toate fiind deghizate în zombi și demonstrând cât sunt de talentate în ale dansului.

A urmat și medicul mult așteptate de multe graviduțe – Maxim Calaraș, medic ginecolog-obstetrician la Spitalul Internațional Medpark. Medicul a vorbit despre perioada de lăuzie, acele 6 săptămâni de după sarcină, și schimbările din corpul unei femei după ce naște. În afară de cele remarcat de medic, viitoarele mămici i-au mai adresat multe-multe întrebări, seara noastră informativă prelungindu-se cu mult orei prestabilite de organizatori, dar discuția era mult prea interesantă pentru a fi întreruptă. Din cele spuse de medic am făcut un articol aparte pe care îl puteți vedea accesând link-ul de mai sus.

După aceasta a urmat medicul oftalmolog Olga Tănase de la Optiplaza, care a vorbit despre ocluzia canalelor lacrimale la nou-născuți. Aceasta este o afecțiune congenitală ce implică sistemul canalicular de drenare a lacrimilor și se întâlnește la 25-30% din nou-născuți. Simptome: apar în primele săptămâni de viață; ochi umed, lacrimare cronică; de obicei neinflamat, nedureros, alb; secreție muco-purulentă care împiedică deschiderea ochiului; dilatarea sacului lacrimal cu apariția unei tumefieri. Tratamentul recomandat de medicul Olga Tănase: până la 3 luni – masaj la nivelul zonei sacului lacrimal de 4-6 ori pe zi + antibioticoterapie locală; după 3-4 luni – sondaj închis a canalelor lacrimale; după 6 luni – intubarea cu tub de silicon;  mai târziu – dacriocistorinostomie – comunicarea directă a sacului lacrimal cu cavitatea nazală.

A urmat Livia Kalinin, reprezentanta companiei Calvis Baby, care a vorbit despre beneficiile înfășatului bebelușilor și utilizarea anume a sistemelor de înfășare. Astfel, tehnica înfășatului nou-născuților este foarte de veche, dar pe piață au apărut acum sisteme de înfășat extrem de practice și ușor de folosit, care le sunt de mare ajutor părinților. În plus, dacă bebelușul este înfășat într-o pătură sau într-un alt material care nu este special conceput pentru asta, se poate supraîncălzi. Deci este mai bine să apelați la un sistem de înfășat cum este Swadlle Blankets. Acestea sunt confecționate din bumbac 100% și îi asigură bebelușului temperatura ideală, sunt concepute în colaborare cu medicii pediatrii și cu alți specialiști care știu ce este mai bine pentru nou-născuți, sistemul de înfășare exercită o ușoara presiune asupra burticii bebelușului, deci acesta va scăpa de colici și de senzația de disconfort, sunt ușor de folosit, comode și simplu de curățat.

Reprezentatul medical Lilia Lazări a vorbit despre Strepsils și capacitățile acestuia de a ne scăpa de durerile în gât. Îl găsiți în două forme: Strepsils - orange și Vitamina C, și Strepsils - miere și lămâie. S-a demonstrat că cei care folosesc Strepsils pentru tratarea durerilor de gât provocate de infecții, contribuie la diminuarea incidenții acestei boli căci saliva lor nu conține un număr la fel de mare de germeni precum a unui bolnav ce nu folosește Strepsils.  

La finalul serii cele mai norocoase graviduțe și mămici au câștigat premii generoase la tombolă oferite de partenerii evenimentului și au primit câte o pungă plină cu daruri și informații utile pentru viața lor de părinte. La fel au putut procura produse utile pentru ei și pentru copiii lor de la mini-târgușorul improvizat în cadrul evenimentului.

Următorul eveniment marca Odoraș, cu tematica „Farmacia de acasă pentru copii și maturi” va avea loc pe 7 noiembrie. Participarea este gratuită și e în bază de înregistrare, deoarece numărul de locuri este limitat. Vă puteți înregistra completând foarte ușor acest formular.

Puteți vedea cum a fost la evenimentul din 26 octombrie în acest album de fotografii.

 

Parteneri: Medpark, Alpen Pharma, Eubiotic, Nurofen, Asociația EcoContact, Nobel, Optiplaza, A-cerumen, Calvis Baby, Busuioc TV, Fundația Edelweiss.

Sponsori: Chicco, Numis Med, Maxikids, Pufies, Ushastii neani, Ivatherm, Mi-e dor, Primul Sens, Klorane Bebe, Special Baby, Beatrice-com, Crăițele, Chicco, Baumall, Mama Box etc.

Degustare: MOKA CAFFE, Apa OM, Prăjituri Foxy Sweets

Decor: Decor LLux

Fotograf: Irina Spinei Photography

 

Share:

Articole recomandate