Șezătoarea care a adunat cele mai sexy mame!

Șezătoarea care a adunat cele mai sexy mame!

 

În ultima zi a lunii martie, mame frumoase și sexy s-au întâlnit la o șezătoare primăvăratică și caldă. Îmbrăcate în fustițe scurte – dress code-ul serii – participantele au arătat că rămân a fi cele mai frumoase femei din lume, mai ales, datorită rolului pe care îl au în familiile lor. 

 

Într-o atmosferă caldă și prietenoasă, mămicile au socializat, au făcut cumpărături la târgul improvizat și au ascultat sfaturi importante de la medici buni. Seara a început muzical, cu David și Feizana Yilmaz, o soră și un frate, ambii talentați, care au cântat despre și pentru mame.

 

Una dintre temele discutate a fost utilă, în special, proaspetelor mămici și gravidelor. Larisa Crivceanscaia, medic pediatru, a vorbit despre strategiile de calmare a colicilor la sugari. Medicul a menționat că aceste simptome neplăcute apar la bebeluși, cel mai frecvent, în a treia săptămână de la naștere și durează aproximativ trei luni, crizele intensificându-se mai mult seara. Pediatrul a recomandat mai multe metode de calmare, până a ajunge la medicament, cum ar fi: grija la alimentația mamei în cazul alăptării; schimbarea formulei de lapte, la recomandarea medicului, pe una hipoalergenică; folosirea unui biberon anticolici; plasarea bebelușului pe umăr, după fiecare masă pentru a eructa; înfășarea copilului sau purtarea lui în sling; stimularea cu mângâieri calde și sunete albe (cum e zgomotul produs de aspirator) sau muzică clasică ș.a. Un medicament eficient, care are la bază fenicul (mărar) și chimen este Flatam, acesta îl ajută pe bebeluș să scape de colici în 10 minute, iar o sticluță care costă în jur de 70 lei ajunge pe mai bine de o lună, fiind eficient și econom.

 

Viitoarele mămici, care sunt pe ultima sută de metri de sarcină, au primit în dar câte un produs anti colici – Flatam, care cu siguranță le vor face nopțile mai liniștite. Iar gravida cu cel mai mare termen de sarcină a fost „petrecută la maternitate” cu o cutie întreagă de daruri de la Edelweiss și partenerii evenimentului.  

 

O temă actuală și des discutată de către mămici este utilizarea nebulizatorului (inhalatorului) pentru tratarea afecțiunilor respiratorii la copii. Multe mame consideră aceste aparate adevărate minuni ale medicinii și pe bună dreptate. Maxim Porojniuc, reprezentant medical al Dr. Frei Moldova, a vorbit despre tipurile acestora, situațiile când pot și când nu pot fi folosite, regulile de utilizare ș.a. Câteva reguli de utilizare a nebulizatoarelor sunt: le folosim la 1,5 ore după masă, iar după procedură e bine ca timp de o oră să nu se bea și să nu se mănânce nimic; poziția trebuie să fie confortabilă; aparatul să fie bine curățat în prealabil; să nu se folosească infuzii din plante și nici uleiuri eterice, ci doar soluții fiziologice, apă Borjomi sau medicamente, doar cu prescripția medicului. Pentru ca cei mici să nu se sperie, părinții trebuie mai întâi să le arate aparatul, să-i explice copilului ce este, chiar să-i dea un nume, astfel ca cel mic să-l perceapă ca o jucărie. Starea emoțională trebuie să fie bună, căci astfel și procesul de vindecare este mai rapid. La Dr. Frei, spre exemplu, veți găsi inhalatoare speciale pentru copii, sub formă de trenuț sau mașină, care îi vor ajuta să accepte mai ușor procedurile medicale.

 

La Șezătoarea din 31 martie, o temă serioasă și importantă, cea a păduchilor de cap, s-a dovedit a fi și plină de umor. Mamele și-au adus aminte de copilărie și de procedurile prin care au trecut, fiind copii, pentru a scăpa de acești paraziți. Rozalin Rotari, reprezentant medical al Omega Pharma, a prezentat o soluție mult mai eficientă, mai practică și mai puțin dăunătoare pentru a preveni păduchii și pentru a scăpa rapid de ei – produsul Paranix, în diferite forme, cu aceeași consistență: spray, șampon și loțiune. Fiind în prag de Ziua umorului, s-au făcut și glume la această temă. S-a menționat chiar că, cu prietenii trebuie să împarți orice… mai puțin păduchii. Păduchii în părul copiilor nu ar trebui să fie o temă tabu și rușinoasă de vreme ce aceștia sunt o prezență obișnuită la ei și nu depinde neapărat de igienă.

 

La această ediție a șezătorii a fost organizat și un târg, de la care mamele au putut procura: biscuiţi AriDami (au putut și degusta); cărţi de la Editura Prut International; produse cosmetice organice de la Antos cosmetică naturală; săpun hand made de la Soapmd; nebulizatoare, termometre electronice de la Dr. Frei Moldova; produse de îngrijire de la Chicco; colanţi marca Levante; produse cosmetice de la producătorul autohton Viorica-Cosmetic; produse de îngrijire de la Klorane Bebe; produse de sănătate de la Vinamex, PolPharma, Labormed, Omega Pharm ș.a.

Toate mămicile au primit daruri speciale: scutece Pufies, suc Tedi, apa Bucovina, mostre de la Ivatherm și Numis Med ș.a. Iar cele mai norocoase au câștigat și premii la tombolă.

 

Menționăm că următoarea ediție a Șezătorii Mamelor va avea loc la 11 aprilie. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, iar pentru asta trebuie doar să vă înregistrați. Detalii AICI.

FOTOGRAFII de Valeria Negru

Galerie de imagini
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Adaugă comentariu

Închide