Actriţa Dana Rogoz: Când ştii că femeia era să moară la naştere, pe tine te interesează dacă alăptează sau nu?

Actriţa Dana Rogoz: Când ştii că femeia era să moară la naştere, pe tine te interesează dacă alăptează sau nu?

Actriţa Dana Rogoz a publicat o postare pe blogul său unde critică atitudinea unor femei faţă de cântăreaţa Andreea Bălan, care a suferit un stop cardio-respirator după operaţia de cezariană prin care a adus pe lume al doilea copil.

Am intrat aseară pe contul de Instagram al Andreei Bălan și am citit o parte din comentarii. Așa am descoperit că există mai multe femei care vor să știe dacă Andreea alăptează. Sunt, desigur, îngrijorate. Ele știu că alăptarea e cea mai bună în primele zile de viață, atât pentru nou-născut, cât și pentru mamă. Doar că aceste femei par să omită esențialul: starea de sănătate a Andreei. Când știi că femeia era să moară la naștere, când știi că în ultimele zile a mai trecut prin încă 2 operații importante și că a stat săraca mai mult pe la terapie intensivă, decât pe acasă, pe tine te interesează dacă alăptează sau nu?!?!? Nu înțeleg unde e limita! Chiar nu își dau seama cât de ridicolă e întrebarea în context?

La insistențele lor, Andreea ajunge să se și scuze, explicându-le că “a pierdut laptele de la supărare” și că, oricum, ia multe medicamente în această perioadă… “Să știi că există antibiotice și pentru perioada alăptării” intervine o binevoitoare mamă, care le-ar sugera medicilor Andreei ce antibiotice să ia, să nu cumva să afecteze alăptarea. Căci alăptarea e mai importantă și decât viața Andreei. “Off, îmi pare rău că nu alăptezi” îi spune o altă mamă. Nu mai bine ar fi fost un “Îmi pare bine că ai trecut peste acest moment greu al vieții tale. Suntem aici să te susținem.” ?!?

Ne-am obișnuit că atunci când o femeie anunță fericită că a născut, să citim întrebările altor mame legate de alăptare. “Alăptezi?” intră clar în top 3 întrebări post-partum.  Sunt multe alte întrebări pe care i le poți adresa unei proaspete mame, care ar putea conta: “Cum ești? Cum te simți?”, “Ce emoții te încearcă?”, “Ai întrebări, ai nevoie de vreo sugestie ori pur și simplu ai chef să stai de vorbă cu cineva? Știi numărul meu și mă poți suna la orice oră.”

Și scrie asta o mamă care a alăptat până la 1 an și 3 luni, dar care nu a transformat alăptarea nici într-un act de bravură, nici într-o obsesie.

Sănătate multă, Andreea! Să fii puternică, cum te știu, și să te întorci cât de curând acasă, la fetițe și soț.

Sursa: danarogoz.com, spynews.ro​ 
 

Adaugă comentariu

Închide