O prezentatoare TV despre emanciparea feminină și feminism: Știu că voi fi mâncată de vie de feministe

O prezentatoare TV despre emanciparea feminină și feminism: Știu că voi fi mâncată de vie de feministe

O prezentatoare TV despre emanciparea feminină și feminism: Știu că voi fi mâncată de vie de feministe

Magda Vasiliu Stoian, prezentatoare la Prima TV, post de televiziune din România, a scris zilele trecute o postare în care critică emanciparea feminină, dar aduce argumente precum că această tendință a femeii de a face carieră și de a fi egală în totul bărbaților de facto practic a distrus femeile. În prima postare prezentatoarea a remarcat că „va fi mâncată de vie de feministe”, iar ulterior a postat o nouă opinie prin care zice că feminismul de azi este unul greșit și nu aduce bine nici măcar femeilor.

În continuare vă prezentăm argumentele sale:

Știu că voi fi mâncată de vie de feministe, dar nu mă pot abține. 8 martie a fost prilejul perfect pentru tot felul de proteste. Femeile se plâng că sunt mai prost plătite decât bărbații, că nu au acces la aceleași joburi, că sunt, pe scurt, discriminate etc. Tot ieri, zeci de persoane evocau cu nostalgie și regret scene din copilărie în care mama părea sau poate chiar era centrul universului”, a scris prezentatoarea pe 9 martie.

În continuare ea scrie: așa-zisa emancipare a femeii a distrus practic femeia… „Bunicile, străbunicile noastre trăiau până la 80-90 de ani, erau casnice, creșteau copii, schimbau rețete, mergeau la teatru, la operă, pictau, găteau pentru mese memorabile cu prietenii, planificau vacanțe, se coafau constant, purtau ciorapi de mătase cu dungă, port-jartier și pantofi cu toc... aveau timp să culeagă levănțică și s-o pună în șifonier printre rufe... la fel cum aveau timp să întindă la uscat flori de tei, citeau, scriau... nu erau așa „emancipate” ca noi care nu mai ieșim din blugi, nu mai purtăm tocuri, facem un duș în grabă, mâncăm de la fast-food, ne întindem părul cu placa (altceva oricum n-am ști să facem), cu prietenii ne vedem rar și atunci când ne vedem comandăm mâncare... suntem veșnic alergate, obosite, sătule de tot și de toate”.

Magda Vasiliu Stoian subliniază că toate astea sunt deoarece „am fost proaste...”. „Când am vrut cariere, joburi etc. trebuia să ne asigurăm că bărbații pot și vor să gătească, să spele, să calce etc. Nu ne-am asigurat și ne-am trezit cu toate pe cap. Dacă pe noi ne învățau bunicile/mamele să gătim, pe copiii de azi părinții îi duc la cursuri de gătit. Cine dracu mai are timp să-i învețe? Străbunicile și bunicile noastre aveau tihna, liniștea mentală de a crea oameni, caractere... Noi, în grabă, mereu pe fugă, mereu în contratimp de vreo 30 de ani încoace, creăm doar indivizi... Așa că, nu știu cum o fi mai bine...”, a concluzionat prezentatoarea.

Peste câteva zile, Magda Vasiliu Stoian a adăugat o nouă postare menționând reacțiile la cele scrise mai sus. „Evident că în ultimele zile m-au mâncat pe pâine multe feministe... Nu mă deranjează. Am învățat demult că nu poți și n-ar fi nici firesc să fii aprobat de toată lumea. Ce n-au înțeles ele e că feminismul astă al zilelor noastre e unul greșit, care nu le aduce nimic bun chiar lor, femeilor. În momentul în care feminismul nu va fi o veșnică raportare la bărbați, abia atunci va produce probabil rezultate...

Prezentatoarea mai spune că o victimizare permanenta și o înverșunare contra bărbaților nu sunt soluția unor probleme vechi de secole. „Încercăm o egalizare forțată, stupidă... La fel de stupidă ca și „Băga-mi-aș p...” , înjurătură pe care am auzit-o spusă de atâtea ori din gura unor domnișoare rujate. Penibil! Să-ți denigrezi așa-zisul dușman, dar să vrei să fii ca el... nu prea e feminism. E frustrare. Feminismul trebuie să fie despre frumusețe, delicatețe, inteligență, despre familie, respect și iubire. Despre ce sunt și ce pot fi femeile în sine, nu în raport cu bărbații”, a încheiat ea.

Magda Vasiliu este mama unui băiat, iar de anul trecut se află cu acesta în Italia unde cu ajutorul medicilor luptă pentru viața copilului pusă în pericol de cancer.

 

Foto: cancan.ro; man-woman.com.ua

Adaugă comentariu

Închide