Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

1 iunie ar putea fi declarată zi liberă pentru toți cetățenii RM

1 iunie ar putea fi declarată zi liberă pentru toți cetățenii RM

Ziua ocrotirii copilului ar putea fi declarată zi liberă pentru toți cetățenii Republicii Moldova. Un proiect de lege în acest sens  a fost înregistrat la Biroul Permanent al Parlamentului de deputata liberală Alina Zotea, proiect ce urmează a fi dezbătut la una din următoarele ședințe, menționează realitatea.md.

Proiectul de lege are în vizor nu doar părinții care își vor putea petrece această zi alături de copiii lor, dar și în general, cetățenii Republicii Moldova care vor putea petrece această zi alături de cei mici.

În argumentarea sa, autorul proiectului constată că „părinţii din Republica Moldova petrec tot mai puțin timp alături de copiii lor”. Astfel, este de responsabilitatea deputaților de a găsi „soluţii prin care să le acordăm părinţilor posibilitatea să fie mai des alături de copii”, mai ales de Ziua octoririi copilului, sărbătorită anual la data de 1 iunie, a menționat Alina Zotea pentru realitatea.md.

Menţionăm că şi parlamentarii din România a fost depus la Senat un astfel de proiect de lege, încă din luna aprilie a acestui an, invocând aceleaşi argumente. 

Foto: greatprosperity.com

Share:

Articole recomandate