Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

4 copii pierduți în PMAN, găsiţi de inspectorii de patrulare

4 copii pierduți în PMAN, găsiţi de inspectorii de patrulare

În ultimile zile inspectorii de patrulare au depistat și identificat 4 minori cu vârsta cuprinsă între 3 și 5 ani, dispăruţi în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Copiii erau atît din capitală cât şi din suburbie, veniți în orășelul copiilor împreună cu părinții.

In contextul evenimentelor culturale organizate în țară cu ocazia sărbătorilor de iarnă și ținând cont de faptul că micuții se află în vacanță, Inspectoratul Naţional de Patrulare vine cu un apel către toți părinții să manifeste o grijă sporită față de copiii lor, să îi supravegheze în permanență în timp ce se joacă și să-i instruiască cum ar trebui să reacționeze atunci când persoane necunoscute intră în discuții cu ei.

!Ai grijă să îi explici copilului tău cum trebuie să reacţioneze în unele situaţii în care cineva îl abordează şi cum trebuie să se comporte.

!Sugerează-i cui să ceară ajutorul. Recomandă-i că, în cazul în care va fi nevoie, să ceară ajutorul unui poliţist, jandarm sau unei persoane cu copii. Este mai sigur să acţioneze astfel decât să meargă la prima persoană care îi iese în cale.

Foto: igp.gov.md

Share:

Articole recomandate