Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

5 filme cu și despre mame pe care să le vizionezi

5 filme cu și despre mame pe care să le vizionezi

Cu și despre mame - filme care te vor impresiona și care poate îți vor da și o lecție de viață. Ia o pauză pentru câteva ore și delectează-te cu unul dintre filmele de mai jos.

 

Sophie's Choice (Alegerea Sophiei) - drama unei mame de origine evreiască, nevoită să renunțe la unul dintre copiii săi, la presiunile naziștilor. La ieșirea din lagărul de concentrare nazist de la Auschwitz, realizează că și-a pierdut soțul, copiii și părinții. 

 

Stepmom ( Mama vitregă) - Jackie, un fost editor, are multă bătaie de cap cu cei doi copii ai ei, pentru că trăiește la o fermă lângă New York și trebuie să-i ducă la școală în fiecare zi. Fostul ei soț, Luke, are custodia copiilor la sfârșit de săptămână, și trăiește în oraș alăaâturi de o femeie care are jumătate din vârsta lui, pe nume Isabel. Povestea se complică atunci când Jackie află că este bolnavă de cancer și își dă seama că dacă ceva se va întâmpla cu ea, copiii vor rămâne cu două persoane iresponabile - soțul său și viitoarea lui soție.

 

Boyhood - Filmat pe parcursul a 12 ani, Boyhood spune povestea unui băiețel pe nume Mason, care împreună cu sora lui, Samantha, și mama lui, Olivia, va trece prin diferite întâmplări de la 6 ani până la 18 ani. În filmul său revoluționar, Linklater se concentrează asupra lui Mason, de la primele zile din școala primară în Austin până la plecarea la colegiu. Mason are destule pe cap din cauza surorii sale enervante și a celor doi părinți divorțați. Tatăl său poate că se va maturiza într-un târziu, în timp ce mama lui are tendința de a se îndrăgosti de bărbați nepotriviți. Patricia Arquette joacă rolul unei mame care încearcă să ia cele mai bune decizii pentru copiii ei.

 

Brave (Neînfricata) Relația dintre Merida, o tânără mândră și cu principii cu mult înaintea vremurilor ei și Elinor, mama sa, reușește să demonstreze cât de complexă este legătura dintre un copil și părintele său și cât de important este ca părinții să respecte deciziile copiilor. 

 

Freaky Friday (Vinerea trăsnită) -  Dr. Tess Coleman și fiica ei de 15 ani, Anna nu se înțeleg deloc. Nu au aceleași gusturi nici pentru haine, nici pentru pieptănături, nu le place aceeași muzică și desigur, au preferințe deosebite în ce privește bărbații. Într-o seară de joi, neînțelegerile lor se amplifică. Anna ia foc pentru că mama ei nu-i înțelege aspirațiile muzicale, iar Tess, o văduvă pe cale de a se recăsători, nu înțelege de ce Anna nu-i dă pace logodnicului ei. Pe nepregătite, totul ia o întorsătură amețitoare, din cauza a două plăcinte cu răvașe identice.
În dimineața următoare, acea bizară vineri, Tess se trezește în trupul Annei, iar adolescenta în trupul mamei sale. Deși se cunosc de o viață, cele două descoperă că e tare greu să trăiești în locul altuia. Dar poate asta e calea cea mai bună de a căpăta respect pentru opțiunile altuia. Cu atât mai mult cu cât sâmbătă e ziua în care Tess urmează să se căsătorească. Trebuie neapărat să își revină fiecare în trupul ei, și asta cât mai repede. Romanul lui Mary Rodgers capătă o nouă savoare după transpunerea cinematografică.

 

Foto: x-tremeradio.ro, movie.info, marvinhamlisch.us

Share:

Articole recomandate