Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Adaos la salariile angajaților din grădinițe

Adaos la salariile angajaților din grădinițe

Consiliul municipal Chișinău a votat o decizie privind oferirea unui adaos la salariu pentru bucătarii, ajutorii de bucătari și dădacele din grădinițe. Decizia a fost luată în contextul în care este un deficit de cadre în instituțiile preșcolare din cauza salariilor mici.

Tv8 transmite că Fracțiunea Partidului Socialiștilor (PSRM) în Consiliul municipal Chișinău a elaborat un proiect de decizie privind un adaos în mărime de 50% la salariu. „Nu este problema doar a bucătarilor, e vorba și de dădace care au un salariu mizer. E vorba de peste 1300 de persoane din municipiul Chișinău. Acesta e primul pas. Nu ține de competența CMC de majorare a salariului, e vorba de un adaos. Evident că sunt și alte categorii de cetățeni care au nevoie de majorare de salarii. Unele dădace nu pot să își ia un apartament în chirie dacă vin din afara Chișinăului și efectiv dorm în grădinițe. Nu e posibil ca cu aceste sume să poată supraviețui. Trebuie să identificăm surse pentru ca să schimbăm această situație măcar la nivel municipal”, a menționat consilierul municipal Ion Ceban.

Potrivit socialiștilor, proiectul a fost elaborat în urma consultării Direcției Finanțe și Direcției Juridice, care au identificat surse financiare pentru acest adaos din cadrul bugetului municipal. Eugenia Ceban a menționat că, în aceste scopuri, sunt necesare 3 milioane de lei care se găsesc în bugetul de rezervă.

În cadrul ședinței, fracțiunea PL a propus majorarea salariului cu 100% pentru categoriile menționat mai sus, doar că acest amendament nu a fost susținut și de ceilalți consilieri, asta după ce un reprezentant al Direcției Financiare a declarat că astfel de mijloace financiare nu sunt, ceea ce face imposibilă majorarea salariilor cu 100%.

Potrivit socialiștilor, până în prezent, în orașul Chișinău 12 grădinițe nu funcționează. Motivul este lipsa de bucătari, al căror salariu este de 900 de lei.

 

Foto simbol: tomsk-tr.gazprom.ru

Share:

Articole recomandate