Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Află cât a durat cea mai scurtă căsătorie înregistrată în 2016 în Moldova

Află cât a durat cea mai scurtă căsătorie înregistrată în 2016 în Moldova

Aproape jumătate dintre cuplurile căsătorite divorțează. Anul trecut, numărul divorțurilor a ajuns la zece mii, arată date ale Oficiului Stării Civile. Cea mai scurtă căsnicie a durat o singură zi, întrucât mirii nu au putut împărți banii de la nuntă, scrie canal2.md.

Un alt caz neobişnuit înregistrat la Starea Civilă a fost cel al unui cuplu, care s-a căsătorit şi a divorţat de trei ori. Motivul invocat a fost incompatibilitatea.

Specialiștii spun că principalele cauze ale destrămării familiilor sunt problemele financiare, infidelitatea sau lipsa de comunicare.

„De multe ori cuplul realizează că nu se cunosc suficient de bine şi înainte de a forma cuplul nu s-a discutat elemente esenţiale ceea ce ţine de gestionarea banilor. Unul din elementele importante este stabilirea graniţelor de comunicare cu familia extinsă. Uneori rudele sau părinţii pot să intervină în structura şi modalitatea de comunicare în cuplu”, a comunicat psihologul, Ana Niculaeş.

Datele Biroului Național de Statistică arată că bărbații preferă să-şi pună pirostriile la vârsta de 30 de ani, iar femeile – la 27 de ani. De asemenea, durata medie a unei căsătorii este de 11 ani.

Vârsta medie a bărbaţilor care decid să rupă căsnicia este 32 de ani, iar a femeilor – de 30 de ani.

Foto: hunedoaralibera.ro

Share:

Articole recomandate