Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Asistentă medicală reținută, fiind bănuită că a omorât cel puțin 8 nou-născuți

Asistentă medicală reținută, fiind bănuită că a omorât cel puțin 8 nou-născuți

Un caz îngrozitor a devenit public în Marea Britanie. O asistentă medicală de la maternitatea „Contesa de Chester” a fost reținută de poliție fiind bănuită că ar fi omorât 8 nou-născuți cel puțin. Aceasta mai este bănuită în cazul decesului în total a 17 nou-născuți din această maternitate, dar cauza încă este în proces de cercetare pentru a se demonstra implicarea ei.

Totul a început de la faptul că medicii maternității au observat creșterea nivelului de moarte infantilă în rândul nou-născuților de la această maternitate. Iar nivelul depășea cu mult media pe țară. Astfel, în 2013 au murit 2 copii, în 2014 – 3, iar în anul următor numărul a crescut până la 8 nou-născuți. În 2016 la fel au decedat 5 copilași în acea maternitate. S-a stabilit că în cazul a încă 15 nou-născuți starea de sănătate s-a înrăutățit brusc în acea perioadă, dar din fericire micuții au fost salvați.

Femeia reținută are 28 de ani. Lucra la maternitate din 2011 și niciodată nu a fost sancționată disciplinar. Colegii de serviciu o caracterizează ca o persoană cam ciudată, dar bună. Anterior femeia a fost imaginea unei acțiuni de strângere a fondurilor pentru copiii din această maternitate. Iar jurnaliștii au observat că pe rețelele de socializare manifesta interes anume pentru grupurile de ajutor pentru copii.

Nu au fost anunțate cauzele de ce femeia ar fi acționat astfel.

 

Informații și foto: cosmo.ru

Share:

Articole recomandate