Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

(AUDIO) Profesoară de clasa I la Liceul Socrate din capitală: Să-ți dau cu bastonul ista în cap?

(AUDIO) Profesoară de clasa I la Liceul Socrate din capitală: Să-ți dau cu bastonul ista în cap?

Ion Andronache, tată a 3 copii și activist civic, a scris pe contul său de Facebook că profesoara de clasa I la care învață și fiul său Andrei are un comportament brutal cu copiii. Timp de o lună de școală părinții au constatat că s-a schimbat spre rău comportamentul și atitudinea copiilor și au decis să înregistreze cu ajutorul gadgeturilor cum interacționează profesoara cu elevii. Vă redăm mai jos postarea tatălui și un filmuleț video în care părinții au scos în evidență cele mai grave chestii depistate.

Cum educă profesoara elevii din clasa 1? Prin/cu violență, umilire, tortură și amenințare cu răfuiala fizică.
__________________
Copilul meu cel mai mare deja de o lună merge la școală. În această lună a dispărut entuziasmul din primele zile ale lui Andrei și au apărut schimbări în comportament. La cină obișnuim ca fiecare membru al familiei să povestească cum a petrecut ziua. Andrei ne-a povestit câteva situații din clasă care ne-a pus în gardă. Discutând cu alți părinți ai copiilor din clasa lui Andrei am ajuns la concluzia că și ceilalți părinți au observat aceleași schimbări la copii lor. Despre ce vorbesc? Frica copiilor de a se prezenta la ore, irascibilitate la primirea unor observații, anxietate, coșmaruri nocturne, limbaj indecent, ce nu era prezent în vocabularul copiilor și alte devieri comportamentale.

La inițiativa unor părinți s-a decis înregistrarea zilei de școală prin intermediul unui smartwatch pe care le poartă copiii. Ceea ce am auzit, ne-a lăsat pur și simplu mască pe toți.

Am montat câteva secvențe să prezentăm situația generală. Mâine la prima oră vom merge la administrația liceului și vom depune o cerere colectivă în care vom solicita ca învățătoarea să fie demisă, copiilor să li se ofere un alt învățător, iar mai târziu vom depune o petiție la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în care vom cere ca acestei învățătoare să i se retragă dreptul de a mai preda copiilor de vârstă gimnazială.

Nu vom eticheta numele învățătoarei, însă am decis să facem public acest caz pentru a proteja nu doar copiii noștri, dar și miile de copii din țara noastră care sunt victimele unor astfel de comportamente. Fiți atenți la copiii voștri, ascultați-i și auziți-i când bat alarma. Nu vă fie frică să săpați mai adânc.

Fața sistemului educațional din Republica Moldova - Fugi de instituțiile de învățământ de stat ca să scapi de corupție și taxe ilegale, iar la privat te ciocnești cu astfel de situație. Cum să vrei să rămâi în Republica Moldova dacă nu poți să-i asiguri copilului o educație elementară de calitate?

Vedeți mai jos video:

 

 

Share:

Articole recomandate