Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Autoritățile încep verificările la producătorii de lactate din Moldova

Autoritățile încep verificările la producătorii de lactate din Moldova

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a discutat în cadrul unei ședințe operative informația publicată în mass-media referitor la parametrii de calitate a produselor lactate, conform unei investigații executate la comanda Fundației Est-Europene. În context autoritățile responsabile lansează o serie de verificări la producătorii de lactate din Moldova, dar și la produsele importate.

Pornind de la faptul că dintr-un număr de 126 de probe supuse testelor de laborator, neconformități de calitate au fost stabilite în produsele fabricate de câțiva producători autohtoni și doi furnizori de aceste produse din Ucraina, a fost aprobată o listă de acțiuni întru elucidarea situației la acești producători în scopul verificării stocurilor de produse și neadmiterii plasării lor în rețeaua comercială fără verificare prealabilă.

Totodată, s-a decis de a verifica fiecare lot de produse importate de furnizorii externi cu prelevarea probelor la punctele de control sanitar-veterinar de la frontieră.

Amintim că săptămâna trecută au fost publicate rezultatele unei cercetări potrivit căreia un sfert dintre produse nu au trecut testul. Compania „JLC” se situează în fruntea companiilor ale căror produse au în componență grăsimi străine (non-lactate). În componența celor mai multe produse ale acestei companii, grăsimea vegetală a depășit normele admise. Conform metodei aprobate, această normă ar trebui să fie mai mică de 5% din fracțiunea totală de grăsime. Mai multe detalii despre companiile verificate și rezultatele obținute vedeți AICI.

 

Foto simbol: jc.md

Share:

Articole recomandate