Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Bilanţul infecției cu coronavirus: peste 1300 de decese și peste 60 de mii de persoane infectate

Bilanţul infecției cu coronavirus: peste 1300 de decese și peste 60 de mii de persoane infectate

Bilanţul deceselor provocate de coronavirus în China a ajuns la 1380, iar numărul persoanelor infectate se apropie de 64000, transmite CNN, care relatează şi despre riscul unei crize a personalului medical, dat fiind că medici şi asistente au fost infectaţi sau prezintă suspiciuni de infectare, unii fiind plasaţi în carantină.

Cotidianul.md menționează că la nivel global, numărul deceselor este de 1.383, după ce celor două cazuri din Hong Kong şi Filipine li s-a adăugat şi un deces produs în Japonia. În provincia Hubei, epicentrul epidemiei, au fost spitalizaţi 36.719 pacienţi, starea a 1.685 dintre ei fiind gravă.

CNN relatează despre cazul unei asistente medicale din Wuhan care se află în carantină după ce în urma unei investigaţii, a apărut suspiciunea de coronavirus în cazul ei. Femeia afirmă că numai la spitalul la care lucrează 100 de membri ai personalului se află în carantină, iar 30 s-au îmbolnăvit

O altă asistentă a relatat că şi la spitalul la care ea lucrează aproximativ 150 de colegi s-au infectat sau sunt suspecţi că ar fi contractat coronavirusul.

Share:

Articole recomandate