Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Campanie socială: Umple ghiozdanul unui copil!

Campanie socială: Umple ghiozdanul unui copil!

“Valentin, are 8 anişori, păr şaten şi ochi albaştri. Ochii lui mari sunt timizi şi plini de speranţă. Are o expresie matură, prea matură pentru anii lui… Şi Valentin vrea să se ducă la şcoală. El vrea o viaţă mai bună pentru el. Însă Valentin nu are ghiozdan şi nici rechizite şcolare pentru 1 septembrie”.

Asta povesteşte cu lacrimi în ochi Irina Basarabeanu, preşedintele unei fundaţii, care recent a lansat o campanie de caritate pentru mai mulţi elevi, care provin din familii cu dificultăți financiare.

Campania de caritate poartă denumirea„Ghiozdanul cu vise” şi îşi propune să ajute 60 de copii din satul Puhoi, raionul Ialoveni. „Aceşti copii nu au posibilitatea să meargă la şcoală, nu au caiete, pixuri, pantofiori şi nici hăinuţe, ca să se poată bucura de studii în rând cu ceilalţi. Cum au ajuns aceşti copii să aleagă între a mânca şi a se duce la şcoală? E trist şi nu putem rămâne indiferenţi”, spun organizatorii.

Campania este iniţiată de organizația de caritate “Love is Kind” (Boston, MA), în parteneriat cu organizatia non-profit “Backpacks for Hope” (Chicago, IL), care au decis să-şi unească forţele şi să realizeze visul acestor pici - visul de a merge la şcoală. Prin această campanie, organizatorii îşi propun să le ofere copiilor măcar strictul necesar: ghiozdane, rechizite şcolare, precum şi încălţăminte şi îmbrăcăminte, cheltuielile minime ajungând la 1312 lei. 

Oricine poate contribui la realizarea visului acestor copii, iată câteva modalităţi:

  1. Donează pe site - AICI;
  2. Folosind listele de mai jos, alegeţi un copil şi procuraţi dvs lucrurile necesare pentru şcoală;
  3. Donaţi lucrurile copilului dvs (care nu mai sunt folosite, dar sunt în stare bună);
  4. Raspândiţi vestea, faceţi share, discutaţi cu prietenii voştri şi împreună faceţi o donaţie unui copil ales din listă.

Cei care doresc să doneze pentru acești copilași pot să o contacteze pe Marcela Corcescu, coordonatoarea proiectului în Republica Moldova, telefon: 069442408, e-mail: marcela89.89@mail.ru

 

 

Campania se desfăşoară concomitent în Statele Unite ale Americii şi în Republica Moldova în perioada 1 august- 31 august 2016.

 

Foto simbol: citynews.ro

Share:

Articole recomandate