Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Cât va costa o zi în taberele din Republica Moldova în acest an

Cât va costa o zi în taberele din Republica Moldova în acest an

A fost aprobată Hotărârea de Guvern ”Cu privire la organizarea odihnei de vară a copiilor şi adolescenţilor în sezonul estival 2016”, înaintată de Ministerul Educației. 

Finanţarea taberelor de vară pentru copii şi adolescenţi se va efectua din bugetul de stat şi bugetele locale, din sumele plătite de părinţi şi din resursele alocate de întreprinderi, organizaţii şi asociaţii. Autorităţile fiecărei unităţi administrativ-teritoriale vor stabili preţurile biletelor în taberele de odihnă şi întremare a sănătăţii copiilor şi adolescenţilor din teritoriul administrat, în funcţie de durata schimbului și ținând cont de costul orientativ pentru o zi în tabere, care constituie:

Nr. crt.

Tipul taberei de vară pentru copii și adolescenți

Costul unei zile de odihnă pentru un copil (lei)

1.

Tabăra de odihnă și întremare a sănătății

153,37

2.

Tabăra sportivă a școlilor sportive pentru copii și juniori

182,94

3.

Tabăra turistică pentru adolescenți

168,75

4.

Tabăra sportivă pentru elevii claselor superioare

156,35

5.

Tabăra de întremare cu sejur de zi

119,44

 

Majoritatea foilor de odihnă în taberele de stat, sunt oferite Direcției de Învățamânt, după care sunt repartizate în școli, la prețuri reduse, aproximativ 20% din suma totală.

Cu excepţia biletelor de odihnă repartizate de CNAS, biletele se vor acorda gratuit, anumitor categorii de copii (orfani, cu dizabilități, din familii vulnerabile etc), 25% din totalul biletelor repartizate în taberele de odihnă şi întremare a sănătăţii copiilor şi adolescenţilor.

Până la 23 mai 2016 va trebui să se finalizeze lucrările de pregătire a taberelor de odihnă şi întremare a sănătăţii copiilor şi adolescenţilor, inclusiv a celor cu sejur de zi. În sezonul estival 2016 se preconizează să fie organizate circa 80 de tabere, de serviciile cărora vor beneficia circa 60 mii de copii și adolescenți.

Foto: consiliu.rezina.md

Share:

Articole recomandate