Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Ce greșeli au identificat mămicile în cărțile pentru copii

Ce greșeli au identificat mămicile în cărțile pentru copii

Tot mai multe mămici sunt indignate de conținutul cărțuliilor educative pentru copii. Recent, acestea și-au expus indignarea și pe un grup de facebook unde au postat mai multe imagini cu poezioare extrase din cărțile pentru copii.

Dacă pentru unele această problemă era cunoscută, multe mămici au fost mirate să identifice numeroase greșeli gramaticale dar și versuri fără sens. În poezia de mai jos de exemplu, mămicilor au reușit să identifice și un cuvânt nou în vocabularul limbii române - ciopârlă.

În poezia de mai jos de exemplu, mămicile au fost indignate de cuvântul - cășuță, care la fel lipsește în Dicționarul Limbii Române.

"Poeziile acestea nu sunt scrise pentrut copii,sunt scrise pentru ... nu știu cine! Ortografie greșită,poezii fără sens, fără rima și cu idei prostești!", a menționat una dintre mămicile care a procurat cărți din această serie.

Dacă la capitolul sens am comentat suficient, se pare că unii autori întâmpină și numeroase dificultăți atunci când vine vorba de ortografie. "Cum să învețe un copil din aceste cărți dacă autorul nu știe când se scrie "s-a" cu cratimă și "sa" împreună, sau atunci când în concepția acestuia pronumele "EA" poate fi folosit și în calitate de verb?", a spus o altă mămică.

Foto: facebook

Share:

Articole recomandate