Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Copiii de vârstă școlară din familiile social vulnerabile vor primi ajutoare materiale

Copiii de vârstă școlară din familiile social vulnerabile vor primi ajutoare materiale

Familiile nevoiașe cu copii de vârstă școlară vor beneficia de ajutoare financiare unice, în ajunul începerii noului an școlar. În acest sens, au fost alocate 15.6 mln lei din sursele Fondului Republican de susținere socială a populației, parte componentă a bugetului de stat.

Stabilirea beneficiarilor din rândul copiilor de vârstă școlară din republică se va efectua în comun cu instituțiile de învățământ locale și comisiile obștești pentru evaluarea necesităților de acordare a ajutoarelor materiale, pe lângă primăriile localităților respective.

Alocațiile vor fi acordate prin intermediul fondurilor locale de susținere socială a populației, care vor stabili mărimea acestor ajutoare prin deciziile consiliilor de administrație.

În mun. Chișinău, circa 8000 copii vor beneficia de ajutoare unice în valoare de 700 lei, iar suma totală de 5,6 mln. lei este acordată din mijloacele Fondului de susținere socială a populației din municipiul Chișinău.

În anul 2015, peste 27 mii de familii defavorizate cu copii de vârstă școlară au beneficiat de ajutoare materiale unice, suma totală fiind de 14,7 mln. Lei.

Foto: unimedia.md

Share:

Articole recomandate