Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Copiii din diasporă vor beneficia de 10 centre educaționale

Copiii din diasporă vor beneficia de 10 centre educaționale

Biroul pentru Relații cu Diaspora (BRD), împreună cu Ministerul Educației și Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), va elabora un curriculum la limba română pentru copiii din diasporă, în cadrul unui nou subprogram de granturi – Centre Educaționale în Diasporă.

În cadrul subprogramului va fi oferită asistență financiară pentru zece asociații, centre sau grupuri de inițiativă din diasporă, care sunt interesate să creeze sau să dezvolte centre educaționale pentru copiii moldovenilor din țările lor de reșediță.

BRD menţionează într-un comunicat de presă că, crearea centrelor educaționale în diasporă presupune elaborarea unui curriculum la limba română, cu elemente de cultură și civilizație (istorie şi geografie, relații sociale, gastronomie, tradiții și obiceiuri, arte și meșteșugărit, etc.), a ghidului de implementare a curriculumului și a materialelor didactice auxiliare pentru suport în procesul de instruire a copiilor din diasporă. 

Valoarea unui grant este de 3.500 de dolari SUA. Scopul lansării centrelor educaționale în diasporă este de a menține și dezvolta legăturile lingvistice, culturale și emoționale ale membrilor diasporei cu țara lor de origine, Republica Moldova.

Foto: ipn.md

Share:

Articole recomandate