Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Copil la un pas de moarte după ce a fost sărutat pe buze

Copil la un pas de moarte după ce a fost sărutat pe buze

Mulți părinți consideră că este un lucru natural și inofensiv să își sărute copiii pe gură, în timp ce alții condamnă acest gest.

O mamă din Marea Britanie a trecut printr-un adevărat coşmar, din cauza unui gest banal și anume un simplu pupic pe buze. Claire Henderson a mers de urgenţă la spital, după ce a observat că fetiţei sale, Brooke, i-au apărut bube în jurul gurii. Verdictul medicilor a fost dureros: fetiţa în vârstă de numai 3 luni suferea de o formă agresivă de herpes, care îi punea viaţa în pericol. 

Bebeluşii nu au un sistem imunitar dezvoltat, aşa că nu pot lupta cu diverși viruși, fiind foarte vulnerabili în faţa unor boli precum herpesul, care poate provoca leziuni ale creierului sau ficatului şi chiar decesul, în cazuri grave.

Fetița s-a vindecat, însă tânăra mămică a publicat pe facebook un mesaj care a făcut înconjurul lumii: "Vă rog să anunţaţi toate mămicile sau viitoarele mămici pe care le cunoaşteţi! Există un virus extrem de periculos care ar putea fi fatal pentru copilul vostru. Dacă bebeluşul ia contact cu acesta, creierul i-ar putea fi imediat afectat si poate muri. Un copil mai mic de trei luni nu se poate lupta cu acest virus. Fiica mea a fost pupată  pe buze de către un străin care avea herpes deloc vizibil. Imediat i-au apărut nişte bube în jurul gurii pe care le-am sesizat imediat şi am dus-o la medic. Acolo, specialiştii mi-au spus că este foarte grav şi a fost nevoie să o internăm imediat. Acum este sănătoasă, herpesul a fost tratat şi ne-am întors acasă, extrem de fericiţi. Morala experienţei noastre? Nu lăsaţi pe oricine să vă sărute copilul nou născut, chiar dacă nu par a avea herpes în jurul gurii. 85% din populaţie au acest virus în corp".
 

Foto: spynews.ro

Share:

Articole recomandate