Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Date actualizate privind situația epidemiologică de rujeolă în România și Ucraina

Date actualizate privind situația epidemiologică de rujeolă în România și Ucraina

În țările vecine bântuie rujeola fiind înregistrate tot mai multe cazuri de infectare. În acest context am decis să vă oferim date actualizate despre situația din România și Ucraina, și să vă reamintim despre riscurile pentru persoanele nevaccinate.

În Ucraina, în cele patru săptămâni ale anului 2018, 2933 de persoane au fost infectate cu pojar - 996 de adulți și 1937 de copii. Au fost spitalizați 1966 de oameni, dintre care 1230 - copii. Nu s-au înregistrat noi decese.  

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în Romania raportate până la data de 26 ianuarie este de peste 10500 din care 38 de decese. În săptămâna 22 – 26 ianuarie au fost raportate încă 50 de cazuri nou confirmate în 13 județe și în municipiul București.

În Republica Moldova avem un singur caz confirmat de import al rujeolei la un bebeluș de 7 luni, care s-a aflat cu familia în vacanță în Ucraina. Bebelușul nu era eligibil pentru vaccinare, unica metode de protecție împotriva bolii, primul vaccin făcându-se după vârsta de 12 luni.

 

Foto simbol: sq.com.ua

Share:

Articole recomandate