Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Date contradictorii privind introducerea uniformelor școlare. Au fost evaluate și prețurile acestora

Date contradictorii privind introducerea uniformelor școlare. Au fost evaluate și prețurile acestora

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării susține că 80% dintre părinții și elevii care au răspuns la un sondaj organizat de minister susțin introducerea uniformelor școlare. Pe de altă parte, în Grupul părinților solidari de pe Facebook se menționează că în sondajul efectuat de acesta datele sunt cu totul altele, părerile s-au împărțit, însă majoritatea părinților, 53%, nu susțin introducerea uniformelor.

În perioada 17 aprilie – 2 mai 2018 a avut loc consultarea opiniei elevilor, cadrelor didactice și părinților cu privire la necesitatea introducerii uniformei școlare în instituțiile de învățământ general din țară. Ministerul susține că chestionarul a fost propus atât pe suport de hârtie, cât și în versiune electronică. În total, aproape 293 de mii de persoane au participat la procedura de consultare, dintre care 282.390 (96.48%) au completat chestionarul pe suport de hârtie și 10.303 (3.52%) l-au completat online. În urma procesării datelor din toate unitățile administrativ-teritoriale, s-a constatat că 81,39%, ceea ce constituie 238.223 de respondenți, susțin inițiativa introducerii uniformei, în timp ce 18,61%, adică 54.470 respondenți cred că elevii nu ar trebui să poarte uniformă școlară.

Pe de altă parte, pe pagina Părinți solidari a fost publicată o reacție și un sondaj efectuat de aceștia: „Acestea au fost rezultatele sondajului liber si neinfluențat de nimeni! Deci sondajul nostru indică 53% contra uniformei și doar 47% PRO! Iar cele desenate de Ministerul Educației au ajuns la peste 80% PRO!”.

Totodată, la această postare a fost publicată și informația privind prețurile pentru uniforme oferite de un producător local și menționat că potrivit calculelor Ministerului Educației, un set ar costa între 1500 și 2000 de lei.

 

Voi ce părere aveți?

Share:

Articole recomandate