Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Declarație: Personalul unui orfelinat din capitală maltratează copiii. Ministra de profil a solicitat controale!

Declarație: Personalul unui orfelinat din capitală maltratează copiii. Ministra de profil a solicitat controale!

De câteva ore prin grupurile de pe Facebook circulă o informație precum că tot personalul de educatoare și dădace în frunte cu directoarea unui internat din capitală sunt „o adunătură de vipere care nu știe nimeni de ele!!! Își bat joc de copii în ultimul hal!”.

Autoarea postării scria inițial că recent o cunoscută a încercat să se angajeze la internatul nr. 13 din sectorul Buiucani ca dădacă și a lucrat decât o zi, dar ce a văzut acolo a marcat-o total. „Deci dădacele îi bat pe copilași toată ziua cu capul de masă și de ce nimeresc, ore în șir îi țin închiși în veceu pe oliță și nu le dau voie să se scoale (să stea acolo să nu-i vadă în ochi), au fundul vânăt de ore state pe oliță, îi spală ca pe niște cârpe cu capul sub apă cu spumă în guriță, în ochi, ei, sărmanii, plâng și ele urlă la ei și-i bagă cu capul în apă! Educatoarele îi bat și-i înjură în ultimul hal și ei plâng continuu, și ele mai rău urlă la copii. Este un dezastru total și nimeni nu știe de ele ce fac din copilași și cum se comport”.

Ulterior, când au fost sesizate mai multe persoane responsabile s-a adeverit că la Buiucani nu există un orfelinat cu nr. 13 și în general în Chișinău nu este un astfel de orfelinat. Autoarea postării ar mai fi spus că este un internat din sectorul Centru (Telecentru) la care cunoscuta ei a ajuns cu troleibuzul nr. 13.

Ministra de resort, Ala Nemerenco, a scris pe contul său de Facebook că după mai multe informații ar fi vorba despre casa auxiliară de copii de pe str. Lomonosov și că o echipă de specialiști merge acolo ca să verifice informațiile făcute publice.

 

Foto simbol: kp.ru

Share:

Articole recomandate