Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Doi copii, de 4 și 11 ani, au decedat după o intoxicație cu insecticide cu care bunelul lor a prelucrat grâul

Doi copii, de 4 și 11 ani, au decedat după o intoxicație cu insecticide cu care bunelul lor a prelucrat grâul

Două surori, de patru și unsprezece ani, din satul Flocoasa, raionul Cantemir, s-au stins din viață în această dimineață, 29 octombrie, ca urmare a unei intoxicații cu insecticide. Împreună cu ele, la spital au ajuns mama, bunica și verișorul fetelor, în vârstă de opt ani.

Familia a fost adusă la Spitalul raional Cantemir cu două ambulanțe, în jurul orei 08.00. Directorul instituției medicale, Iurie Mihăescu, a declarat pentru IPN că fetița mai mică era în stop cardio-respirator și nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare, iar după aproximativ o oră și jumătate a decedat. În pofida măsurilor întreprinse de medici, mai târziu s-a stins și fata de 11 ani.

Ceilalți trei pacienți, femeile în vârstă de 33 și, respectiv, 57 de ani, și băiatul de opt ani au fost transferați cu Aviasanul în capitală. Băiatul de 8 ani a fost internat în secția reanimare, iar starea lui este foarte gravă.

Familia s-ar fi intoxicat după ce au inhalat vapori de insecticid. Totul s-ar fi întâmplat după ce bunelul celor trei copii a prelucrat grâul cu insecticide, cerealele fiind păstrate într-o încăpere de lângă odaia în care dormeau copiii și cele două femei. Insecticidul conține fosfit de aluminiu, o substanță extrem de toxică.

 

Sursa: ipn.md; Foto simbol de copertă: shutterstock.com

Share:

Articole recomandate