Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Familiile cu copii mici vor trece mai ușor frontiera în perioada sărbătorilor pascale

Familiile cu copii mici vor trece mai ușor frontiera în perioada sărbătorilor pascale

În perioada sărbătorilor de Paști, în cele mai solicitate puncte de trecere a frontierei familiile cu copii, dar și persoanele cu nevoi speciale, vor fi direcționate pe banda de trecere a Corpului Diplomatic. În acest sens, Poliția de Frontieră a dispus amplasarea echipajelor mobile, dotate cu tehnică specială de control, care vor verifica operativ documentele de călătorie. Pentru informarea participanților la trafic cu copii au fost instalate panouri ce indică direcția de deplasare a acestora.

La fel, 20 de elevi ai Colegiului Național al Poliției de Frontieră au fost repartizați în punctele de trecere, unde se atestă o creștere semnificativă de călători și mijloace de transport, pentru a fluidiza traficul transfrontalier și susține polițiștii de frontieră în activitățile ce le revin.

Suplimentar, șeful Poliției de Frontieră Fredolin Lecari a precizat că timp de două săptămâni sunt sistate concediile personalului din subordine și formate rezerve de angajați. Polițiștii de frontieră sunt pregătiți să intervină în orice situație.

De sărbători, polițiștii de frontieră alături de lucrătorii vamali vor întâmpina călătorii cu un „Bine ați revenit acasă”, dar și cu dulciuri, special pregătite pentru copii.

 

Informații și foto: border.gov.md

Share:

Articole recomandate