Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

(FOTO) Explozie într-un bloc din Chișinău – 3 persoane au murit, inclusiv un copil

(FOTO) Explozie într-un bloc din Chișinău – 3 persoane au murit, inclusiv un copil

În seara zilei de 6 octombrie  într-un bloc locativ de pe strada Bulevardul Moscovei 11/5 din mun. Chișinău a avut loc o deflagrație. Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 22:42 . Din primele date s-a stabilit că deflagrația a afectat mai multe apartamente din blocul locativ.

Deși în informațiile oficiale nu am găsit, mai mulți spun că explozia ar fi avut loc din cauza unei butelii de gaz, căci blocul nu este conectat la rețeaua centrală iar locuitorii foloseau butelii de gaz. În fotografiile oferite de Inspectoratul General pentru Situații Urgente (IGSU) am observat butelia de gaz.

 

Angajații IGSU au stabilit că explozia a afectat apartamentele de la etajele 14,15,16,17 din scara nr.6 a blocului. În procesul de cercetare, salvatorii și pompierii au depistat două cadavre inclusiv și trupul neînsuflețit al unui minor. Corpurile neînsuflețite au fost găsite la etajul 14. Salvatorii și pompierii au evacuat toate persoanele din scara blocului. În urma deflagrației 6 persoane au fost internate la spital cu diverse traumatisme, inclusiv un angajat al IGSU.

Potrivit ultimilor informații, pompierul este în stare stabilă, primind contuzii și leziuni ușoare. În urma leziunilor obținute, un bărbat în vârstă de 77 de ani a decedat în spital. Potrivit datelor preliminare în urma exploziei au decedat 3 persoane.

Pentru stabilirea circumstanțelor deflagrației activează organele de drept.

Sursa: dse.md

Share:

Articole recomandate