Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Gheorghe Urschi este astăzi omagiat. Artistul este felicitat foarte inedit

Gheorghe Urschi este astăzi omagiat. Artistul este felicitat foarte inedit

Renumitul umorist moldovean, Gheorghe Urschi, este astăzi sărbătorit. Domnia sa a făcut 69 de ani și colegii, dar și admiratorii, merg la casa dumnealui ca să-i ureze „La mulți ani”.

„La mulți ani maestre Gheorghe Urschi!”, a scris pe pagina sa de facebook interpretul Costi Burlacu. Acesta a adăugat că dimineața a început frumos - cu lăutari, flori și daruri pentru marele artist al neamului. „Sunt fericit că am avut ocazia să evoluăm împreună la multe spectacole prin țară, iar drumul încolo și înapoi doream să dureze o veșnicie pentru că nu mă săturăm să vă ascult. Frumoase amintiri... am învățat multe de la DVS”, scrie în mesaj.

Marele Gheorghe Urschi le-a spus oaspeților că are 70 minus 1 ani, și că e la pensie, are dreptul la odihnă.

Și interpreta Mariana Mihăilă a scris pe facebook că a fost la aniversarea 70 minus 1 a Regelui umorului din Republica Moldova. „L-am îmbrățișat cu drag și i-am dorit putere și sănătate! Maestre, noi vă iubim!”, scrie în mesajul interpretei.

Gheorghe Urschi s-a născut la 18 ianuarie 1948 în Cotiujenii Mari, raionul Șoldănești.  Este supranumit „regele umorului moldovenesc” sau „Regele umorului din Republica Moldova”. În iunie 2011 a suferit un atac cerebral, urmând un an de spitalizare. La 20 iulie 2012, Președintele Republicii Moldova Nicolae Timofti i-a conferit titlul de „Artist al poporului” pentru succese în activitatea de creație și merite în dezvoltarea genului satirico-artistic. Pe 18 ianuarie 2014, de ziua sa de naștere, a devenit cetățean de onoare al orașului Chișinău. Gheorghe Urschi are două fiice, Laura și Liliana. 

 

Foto: Facebook/Mariana Mihăilă, Costi Burlacu

Share:

Articole recomandate