Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Ghid gratuit pentru gravide și mămici! O nouă ediție!

Ghid gratuit pentru gravide și mămici! O nouă ediție!

 

Viitoare mămici cu burtici, graviduţe şi mame, a apărut cea de-a doua ediţie a Suplimentului Odoraş, ghidul în care veţi găsi toată informaţia necesară începând cu primele luni de sarcină, până la naştere, dar și despre primul an de viaţă al copilaşului.

 

Ce vei afla din noul ghid Odoraș

Vei afla ce schimbări nedorite vei putea evita în timpul sarcinii, dar şi cum poți să te recuperezi rapid după naştere. Vei găsi multă informaţie cu tentă medicală, dar şi multe sfaturi utile de la mămici despre cum poţi să transformi această perioadă în una frumoasă şi specială şi care este locul tatălui în simbioza mama-copil. Citeşte şi despre marile provocări legate de primul an de viaţă al copilaşului tău şi cum poţi să le treci cu brio, având sfaturile celor mai buni medici specialişti în domeniu, şi desigur multe alte informaţii utile.

Ghidul a apărut în zece mii de exemplare, şi va fi distribuit, ca şi primul, gratuit în clinicile medicale private din țară. Îl poţi obţine atunci când mergi pentru examenele USG,  la o clinică privată (sau la Şcoala Mamelor), împreună cu mici daruri pentru însărcinate, dar și pentru viitorii bebeluși.  De asemenea, ghidul va fi distribuit tuturor mamelor care vor naște la Centrul Mamei și Copilului, împreună cu o cutie cu daruri.

Suplimentul Odoraş este aprobat de Societatea de Obstetrică şi ginecologie din Republica Moldova (Valentin Friptu, preşedinte) şi de Asociaţia de Medicină Perinatală (Ala Curteanu, vicepreşedinte).

Darius Yilmaz, vedeta acestei ediţii

Vedeta de pe coperta acestei ediţii este un băieţel. Îi spune Darius Yilmaz şi este un copil adorabil şi mult aşteptat, atât de părinţi, cât şi de fraţii mai mari: David şi Feyzana. Darius are doar şase lunişoare şi este un băieţel cuminte şi foarte drăgăstos. Mama lui Darius, Eugenia, spune că odată cu naşterea lui, a trebuit să îşi amintească practici de mult uitate care ţin de creşterea şi îngrijirea unui nou-născut şi că toată informaţia necesară a găsit-o în suplimentul Odoraş. Ea mai spune că datorită lui Darius, în familia lor au revenit tradiţiile demult uitate, cum ar fi băiţa de seară, cântecele de noapte bună, poveştile, giugiuleala şi regimul zilnic de somn şi alimentaţie.

 

Olga Scorpan - fotograf de familie

Fotografa care a reuşit să surprindă momentele sublime dintre Eugenia şi odoraşul ei, în care se ascunde toată chintesenţa dragostei materne este Olga Scorpan, una dintre talentele promiţătoare în domeniul fotografiei din ţara noastră.

Despre Olga putem spune că deşi era pasionată de arta fotografiei cu mult înainte, a început să exceleze în acest domeniu odată cu naşterea fiicei sale Teodora. Nici nu a observat cum a început să facă poze tot mai bune. În schimb, toate progresele ei le-a observat soţul, videograf şi regizor, care a început să o îndrume şi să îi dea sfaturi. Succesele ei, dar mai ales, încurajările celor din jur au propulsat-o spre următorul pas – ședinţe foto de familie, mămici cu burtici, copii sau reportaje de eveniment. „Să te târâi pe brânci, să urci în copac (din care mai poţi să să cazi), să te maimuţăreşti în faţa unui copil, astfel încât să scoţi un zâmbet sincer – toate astea fac parte din munca unui fotograf, la fel ca şi focusarea bună a unei poze, sau retuşarea ei ulterioară”, spune Olga. Astfel, succesul unui fotograf vine odată cu aprecierile clienţilor, dar şi cu dorinţa lui de a se dedica trup şi suflet acestei meserii. 

Cea care a creat cosumaşul de ursuleț pentru Darius este Anişoara Odagiu, meşteriţă hand made, şi prin cumul mămica unul băieţel de un anişor.

 

 

Olga Scorpan Photography - 079662222, facebook AICI   

Costumașul a fost croșetat de Anişoara Odagiu - 069249750, facebook AICI.

Prima ediție a ghidului o găsiți online AICI. În curând vom plasa online și noul ghid!

 

Foto: Olga Scorpan Photography

Share:

Articole recomandate