Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Grupul „Mămici și viitoare mămici de gemeni” își serbează aniversarea. Cum a început totul

Grupul „Mămici și viitoare mămici de gemeni” își serbează aniversarea. Cum a început totul

Copiii sunt comorile cele mai de preț ale unei familii. Ei sunt prezentul și viitorul nostru. Ei sunt cei care ne ghidează și ne ajută să vedem viitorul cu alți ochi și să ne depășim limitele.

Acum trei ani, anume vestea că va deveni mamă a determinat-o pe Aurelia Zlotea să dea naștere unui grup dedicat viitoarelor, dar și actualelor, mămici de gemeni. Anume ele, cele două inimioare care au început să bată în unison cu inima ei, au inspirat-o și i-au dat curaj să creeze o comunitate a mămicilor care să împartă bucuriile și tristețile, grijile și sutele de întrebări care apar în viața unei mame de gemeni. Încetișor, dar sigur, grupul a început să adune mame cu gemeni, dar și tripleți, atât din Republica Moldova, cât și din Romania. Despre comunitatea „Mămici și viitoare mămici de gemeni” am scris și noi în nenumărate rânduri.

Astăzi comunitatea se poate lăuda cu mai multe proiecte frumoase, printre care acțiuni de binefacere, proiecte video și foto, participări la mai multe evenimente de amploare din Chișinău și crearea AO „Părinți de gemeni”. O bună parte din mămicile acestei comunități le cunoașteți din proiectul ODORAȘ – „Schimb de mame”, dar și proiectele foto realizate de fotografa Nata Bodiu.

Ca să marcheză această dată memorabilă, 12 august, mămicile de gemeni și Nata Bodiu au sărbătorit cum știu ele mai bine, cu o ședință foto sugestivă – „Moștenire pentru gemenii mei”. Este un omagiu adus grupului și în special micuțelor Miriam și Medeea, fetele Aureliei Zlotea, cele care au inspirat crearea acestui grup, dar și uneia dintre administratoarele grupului, jurnalista Victoria Vlas, omagiată în această zi.   

Despre cum e să faci parte din această comunitate ne-au spus și câteva mame din grupul „Mămici și viitoare mămici de gemeni”, în frunte cu fondatoarea Aurelia Zlotea, dar și fotografa Nata Bodiu.     

Zlotea Aurelia, fondatoarea grupului:Astăzi, când fiicele noastre gemene, Miriam și Medeea, împlinesc 3 ani, suntem foarte mândri de reușitele lor, iar eu personal și de consolidarea comunității „Părinți de gemeni” creată în timpul sarcinii. Am format o familie mare de circa 2100 de membri, inițial pentru informarea personală. Acum, cu fiecare mămică care aderează la grup, acesta este și pentru ajutorul reciproc având experiența în naștere, alăptare, adaptare la grădiniță etc. Cu Natalia Bodiu ne-am cunoscut la „ODORAȘ”, în cadrul unui frumos proiect „Schimb de mame”. De atunci, Natalia s-a atașat foarte mult de comunitatea noastră, de aceea ne-a propus un alt proiect, de această dată foto, cu personaje din poveste realizat în miez de iarnă. Am acceptat provocarea și am primit în schimb amintiri deosebite alături de gemenii noștri.  După care a urmat „La fel ca mama, la fel ca tata”, unde copilașii au imitat părinții, iar acum „Moștenire pentru gemenii mei” - o ședintă foto și un club de lectura cu multe cărți bune pentru copii, plus un decor inedit. În final aș dori să mulțumesc revistei „ODORAȘ” pentru colaborarea frumoasă pe care o avem și să spun un sincer „La Mulți Ani”, doamnei Victoria Vlas - una din adminuțele noastre, care tot astăzi își sărbătorește ziua de naștere. Mulțumesc fiicelor nostre gemene Miriam și Medeea pentru că mă inspiră și pentru că mă ajută să fiu puternică. Va mulțumesc!”

Cristina Popușoi, mămică de tripleți: „Îmi face mare plăcere să fiu parte din grupul „Mămici și viitoare mămici de gemeni”. Despre existența acestui grup am aflat din surse mass-media și de pe rețele de socializare și am decis să aderăm și noi deoarece avem tripleți. În acest grup discutăm despre absolut orice, când cineva are vreo întrebare sau se confruntă cu vreo problemă legată de copii și nu numai, toate mămicile sar în ajutor asemeni unor albinuțe hărnicuțe. Tot în acest grup am făcut cunoștință cu o mulțime de mămici și cu fotograful nostru bravo, Nata Bodiu, care de fiecare dată după ședințele foto ne uimește cu poze extraordinare! Aș vrea să mulțumesc în primul rând fondatoarei acestui grup, Aurelia Zlotea, care este o persoană uimitoare și tuturor celor care contribuie la existența acestui grup” .

Sofia Cerlat, mămică de gemeni: „Ce este mai frumos decât să știi că există cineva care este în aceiași situație ca și tine, care te înțelege, care te ascultă și, mai mult decât atât, îți poate da un sfat la momentul potrivit? Uite că de 3 anișori, zi de zi, facem parte dintr-un grupușor cu părinți de gemeni. Grupușorul nostru între timp devenind o întreagă comunitate de mămici și tătici ce au acasă suflețele gemene. Comunitatea noastră, a părinților de gemeni, pe cât este de ocupată în creșterea și educarea inimilor noastre gemene, pe atât este și de activă și creativă. Participând la diverse evenimente culturale, de binefacere, am reușit să fim văzuți și să arătăm tuturor mămicilor și tăticilor indiferent cât de greu ar fi, că se POATE. Da, se poate! Și cu gândul ăsta am ajuns la acei 3 anișori de existență a celei mai deosebite comunități de la noi. Pe parcursul acestor ani am avut alături de noi diferite persoane care au încercat să ne fie alături, organizând cu părinții și picii diverse proiecte informaționale și fotografice. Ca să faci poze copiilor gemeni este dea dreptul o provocare. Nu oricine poate și mai mult decât atât nu oricine se apucă de așa ceva. Nata Bodiu este acea care a putut să creeze acel mediu atractiv pentru copii, pentru a le putea face poze din cele mai potrivite unghiuri, unde a prins cele mai captivante, hazlii și memorabile imagini. Întotdeauna a știut să creeze momentul astfel încât copiii și noi, maturii, nici nu simțeam presiunea din partea camerei foto. Asta este, probabil, secretul acestor poze unice. Cu această ocazie, Nata, îmi rămâne doar să-ți zic, Mulțumesc!”

Lenuța Vasilache, mămică de gemeni: „De 3 ani fac parte dintr-o familie măricică și foarte unită - Asociația „Părinți de gemeni”, unde mămicile sunt foarte receptive. Mă bucur extrem de mult de proiectele în care avem ocazia să ne revedem și să socializăm. Un sincer mulțumesc doamnei Nata Bodiu, o femeie minunată, pozitivă, mereu cu un zâmbet molipsitor pe buze și nu în ultimul rând un fotograf profesionist care imortalizează clipele alături de gemănuții noștri și vine de fiecare data cu idei noi”.

Nata Bodiu, fotograf: De la primul contact cu grupul mămicilor de gemeni și tripleți, am realizat că am multe de învățat de la aceste femei. M-au cucerit din prima clipă prin faptul că sunt foarte organizate, active și creative. Ne-am înțeles din prima colaborare și nici nu am observat cum am devenit membru activ al grupului. Iar proiectele foto în colaborare cu mămicile de gemeni și tripleți sunt inspirate anume din comunicarea cu ele. Deși nu e ușor să crești gemeni, e atât de frumos să vezi și să poți transforma în amintiri relațiile speciale dintre părinți și gemenii/tripleții lor. Mă bucur enorm pentru această deschidere și oportunitate, pentru că am fost primită foarte cald de mămici, inclusiv cele din România. Fiecare pereche de gemeni pe care i-am fotografiat, are un locușor în inima mea și mă bucur să îi văd crescând frumos... prin pozele din arhiva mea. La mulți ani, primele mele modele gemene - Miriam și Medeea, la mulți ani Aurelia pentru așa comori și așa comunitate frumoasă, la mulți ani Victoria Vlas și la mulți ani tuturor mămicilor care formează acest grup deosebit. La mai multe perechi de gemeni și mămici fericite!”.

 

Foto: Nata Bodiu Photography

 

 

Share:

Articole recomandate