Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Guvernul nu mai oferă cutii cu produse la nașterea copilului, dar a majorat indemnizația unică cu circa 1600 de lei

Guvernul nu mai oferă cutii cu produse la nașterea copilului, dar a majorat indemnizația unică cu circa 1600 de lei

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anulat licitația prin care s-a decis cumpărarea seturilor cu bunuri de primă necesitate pentru bebeluși. În locul cutiilor cu bunuri, s-a decis majorarea indemnizației unice la nașterea copilului, care va constitui 7911 lei, începând de astăzi, 1 iulie 2019. Despre aceste modificări a anunțat ministra Sănătății, Ala Nemerenco în cadrul unei conferințe de presă, scrie agora.md.

Decizia din 12 iunie este nulă și nu poate produce efecte juridice. Pentru ca să depășim această criză, de la 1 iulie nu mai pot fi asigurate mămicile cu acest set. Majorăm indemnizația unică se va majora cu 1608 lei și va ajunge la 7911 de lei. Aceasta vine în schimbul în cutei cu bunuri, deoarece mămicile nu trebuie să sufere”, a spus Ala Nemerenco.

Totodată, ministra sănătății a spus că vor să afle părerea mămicilor privind importanța setului sau majorarea indemnizației unice la naștere. Ala Nemerenco a precizat că mamele vor îndeplini un chestionar la momentul aflării lor în maternități. „Procedurile de achiziție durează trei luni. Dacă ne întoarcem din nou la set - va fi nevoie de modificarea cadrului normativ”, a declarat Ala Nemerenco. 

Guvernul Filip a lansat în octombrie 2018 programul „O nouă viață”, prin care familiile au primit gratuit bunuri de primă necesitate pentru nou-născuți. Setul oferit fiecărui nou-născut avea valoarea de aproximativ 2 mii de lei. 

Pentru copiii născuţi începând cu 1 ianuarie 2019, mamele beneficiau de indemnizaţie unică la naşterea copilului în cuantum de 6303 lei pentru fiecare copil.

 

Sursa foto: zdg.md

Share:

Articole recomandate