Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

În capitală au fost închise pentru reparații 26 de grădinițe

În capitală au fost închise pentru reparații 26 de grădinițe

26 de instituții preșcolare din cele 158 care activează în municipiul Chișinău sunt închise pentru igienizare sau reparație curentă. Pentru a închide grădinițele, managerii coordonează acest lucru cu direcțiile educație de sector, transmite IPN.

Părinții care nu au posibilitatea să țină copiii acasă scriu cerere pentru repartizarea temporară a într-o grădiniță din vecinătate. Precizările în cauză au fost făcute în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei de către șeful-adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Viorica Negrei.

În fiecare an până la 80 de instituții preșcolare se închid pentru o perioadă care nu depășește 30 de zile. Anul acesta perioada pentru care sunt închise grădinițele oscilează între 14 și 40 de zile, în funcție de necesitate. „La moment doar 64% din copii sunt prezenți în instituții. Restul copiilor rămân acasă din diferite motive. Numărul mic de copii provoacă cheltuielii suplimentare pentru grădinițe și din acest motiv apare necesitatea închiderii unor grupe”, a menționat Viorica Negrei.

Anul acesta, ca și anul precedent, reparațiile vor începe la sfârșit de vară – început de toamnă. Reparațiile cosmetice se vor face în limita bugetelor instituțiilor de învățământ și a alocațiilor care vin la inițiativa părinților.

Primăria a alocat în acest an peste 42 de milioane de lei pentru reparația școlilor și grădinițelor. Iar 14 milioane de lei sunt pentru procurarea utilajului în cantinele școlare și cele din grădinițe.

 

Informații: ipn.md

Foto simbol: belinder.smsd.org

Share:

Articole recomandate