Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

În sezonul 2019-2020 vor circula patru virusuri gripale. Iată cum pot fi protejați copiii!

În sezonul 2019-2020 vor circula patru virusuri gripale. Iată cum pot fi protejați copiii!

Sezonul gripal 2019-2020 este pe cale să înceapă, iar părinții care vor să își vaccineze copiii trebuie să se pregătească din timp. Se estimează că vor circula patru tulpini de virus.

Specialiștii recomandă un vaccin anual pentru orice persoană peste vârsta de 6 luni. Pe lângă vaccinarea antigripală, măsurile de prevenție recomandate includ: stați departe de persoanele răcite și spălați-vă frecvent mâinile pentru a reduce răspândirea germenilor. Orice persoană care are semne de gripă ar trebui să stea acasă (să nu meargă la grădiniță, școală, serviciu, în spații publice) pentru a preveni răspândirea virusului la alte persoane. În plus, există medicamente antivirale, recomandate pentru a trata cu eficiență maximă simptomele gripei.

Copiii mai mici de 6 luni riscă să facă complicații serioase din cauza gripei, însă sunt prea mici pentru a fi imunizați. Protejarea lor este extrem de importantă. Dacă locuiești cu un copil mai mic de 6 luni sau ai grijă de el, ar trebui să te vaccinezi antigripal pentru a-l proteja. De asemenea, orice altă persoană care stă în apropierea copilului ar trebui vaccinată. Studiile au arătat că imunizarea gravidei în timpul sarcinii poate proteja bebelușul de infecțiile gripale câteva luni după ce se naște.

Ce pot face pentru a-i proteja pe cei dragi mie în acest sezon gripal?

Încurajează-i să se imunizeze. Vaccinarea este importantă mai ales pentru cei care au risc major de complicații din cauza gripei. Dacă cineva drag ție are semne de gripă, încurajează-l să meargă la medic pentru un posibil tratament cu medicamente antivirale.

Aceste medicamente acționează cel mai bine dacă sunt luate în primele 48 de ore de la instalarea simptomelor gripei.

Și cei care nu prezintă un risc major de complicații pot primi antivirale, mai ales dacă tratamentul poate fi început într-un interval de 48 de ore de la instalarea simptomelor.

 

Sursa: totuldespremame.ro; superinteresno.ru

Share:

Articole recomandate