Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Indemnizație majorată pentru părinții din RM ce au cetățenie română

Indemnizație majorată pentru părinții din RM ce au cetățenie română

Părinți din Republica Moldova, care au cetățenie română și sunt în concediu de creștere a copilului, vor primi indemnizații mai mari de la 1 iulie 2016.

Ministerul Muncii din România a elaborat un proiect de norme pentru aplicarea legii privind indemnizația de creștere a copilului, care se vă mări cu 40%. Astfel, aproximativ 78.000 din cei 140.000 de părinți aflați în concediul de creșterea copilului vor avea indemnizația majorată de la 600 lei la 1.062 lei, conform estimărilor Ministerului Muncii, iar 5.500 vor beneficia de eliminarea plafonului maxim actual de 3.400 lei.

Ministrul Muncii a precizat că intrarea în vigoare a legii "rămâne o posibilitate foarte mare" până când va exista şi actul normativ privind alocarea unor fonduri suplimentare, de aproximativ 200 de milioane de lei, cât este nevoie pentru aplicarea prevederilor, însă acesta este angajamentul ferm al Guvernului.

Legea privind creşterea indemnizaţiei pentru mame a fost adoptată în luna aprilie 2016, după mai multe luni de dezbatere şi tensiuni între Parlament şi Guvern. Ulterior promulgării, premierul Dacian Cioloş a menţionat că Guvernul nu are bani pentru astfel de majorări şi a solicitat Parlamentului să indice sursa. În cele din urmă, premierul a venit cu asigurări că legea va fi pusă în aplicare.

Foto: mycdn.me

Share:

Articole recomandate