Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Inedit: Elevii unei școli din Rezina au organizat alegeri și au votat ce-și doresc de Anul Nou - dulciuri sau cărți

Inedit: Elevii unei școli din Rezina au organizat alegeri și au votat ce-și doresc de Anul Nou - dulciuri sau cărți

O adevărată lecție de democrație s-a desfășurat la Gimnaziul din satul Meșeni, raionul Rezina. Elevii au votat ce cadou își doresc de Anul Nou: dulciuri sau cărți. Asta  în contextul în care Autoritățile publice locale le dăruiesc în fiecare an copiilor punguțe cu bomboane și ciocolate.

„Scrutinul” a arătat că 59% dintre elevi își doresc în continuare dulciuri, restul, 41% ar prefera să primească în dar cărți.

Experiența de astăzi mi-a plăcut foarte mult și sper ca pe viitor să mai facem astfel de exerciții de democrație”, a spus Aliona Lașco, elevă în clasa 9-a.

Colegilor mei le-a fost interesant să voteze. Au adresat și întrebări despre alegeri. Noi le-am explicat și le-a plăcut că sunt întrebați ce-și doresc”, spune Mihaela Condrea, elevă în clasa 6-a, una dintre membrele „biroului electoral”.

Elevii mei au fost tare entuziasmați. Le-a părut foarte interesant procesul. A votat fiecare în buletinul său. După aia mi-au spus că doar unul a votat pentru dulciuri, ceilalți au ales cărțile”, a povestit Raisa Rusu, profesoară de matematică, aflată la clasa 5-a în momentul votării.

La Gimnaziul din satul Meșeni, raionul Rezina, învață 78 de copii. În total în cadrul alegerilor școlare au votat 61 de elevi. 2 voturi au fost declarate nevalabile pentru că erau desenate. Exercițiul a avut scopul de a-i învăța pe copii ce înseamnă democrație, dreptul de a alege și importanța opiniei proprii.

Share:

Articole recomandate