Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Infecția nu cedează! În Republica Moldova sunt înregistrate 170 de cazuri de rujeolă

Infecția nu cedează! În Republica Moldova sunt înregistrate 170 de cazuri de rujeolă

Codul portocaliu de rujeolă se menţine în Republica Moldova. Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale vine şi cu un set de recomandări pentru prevenirea extinderii unor noi focare şi apariția unei epidemii, scrie tvrmoldova.md.

Rujeola este o boală virală extrem de contagioasă. Statistic e de şase ori mai contagioasă decât gripa. Boala poate fi prevenită uşor prin vaccinare, pentru că asigură o protecţie de 100%. Totuşi, în Republica Moldova, 2 din 10 copii din mediul urban nu sunt imunizaţi. Astfel, începerea noului an şcolar reprezintă un risc, iar părinţii sunt îndemnaţi să-şi imunizeze copii cu vaccinul ROR pentru rujeolă, oreion şi rubeola.

Pentru că suntem încă în perioada estivală, Ministerul Sănătăţii recomandă cetăţenilor să se protejeze şi în timpul călătoriilor.

În Europa s-au înregistrat în acest an peste 41 de mii de cazuri, cu 20% mai mult decât în 2011. Organizaţia Mondială a Sănătăţii raportează că focarul rujeolic a ucis cel puţin 37 de persoane în regiunea europeană în acest an.

În primele trei săptămâni ale lunii august, în Republica Moldova s-au înregistrat 170 de cazuri confirmate, fiind instituit cod portocaliu de rujeolă.

 

Sursa foto: 112.ua

Share:

Articole recomandate