Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Mai multe biblioteci pentru copii din ţară vor fi echipate cu calculatoare și tablete

Mai multe biblioteci pentru copii din ţară vor fi echipate cu calculatoare și tablete

Peste 50 de biblioteci pentru copii din toate regiunile ţării vor fi dotate cu tablete, calculatoare şi echipament de reţea pentru a facilita accesul publicului, în mod gratuit, la internet şi resursele online. Dotarea tehnică a bibliotecilor are loc în cadrul unei noi etape a proiectului Novateca lansat astăzi, 6 septembrie, la Chişinău. Bibliotecarii vor fi instruiţi de către specialiştii Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă” în cadrul mai multor mini-ateliere privind utilizarea tabletelor şi aplicaţiilor educaţionale pentru copii şi adolescenţi.


Începînd cu luna iunie 2016, fiecare a doua bibliotecă publică din Moldova este dotată cu calculatoare și bibliotecarul a beneficiat de instruiri. În total, 758 de biblioteci publice din Moldova au fost dotate cu peste 2700 de calculatoare în valoare totală de 3 mln dolari SUA.  Drept rezultat, numărul vizitatorilor în bibliotecile din rețeaua Novateca s-a mărit de 4, 5 ori, de la aproximativ 55 mii de utilizatori la 190 de mii.


În această rundă de selectare, 56 de biblioteci pentru copii vor fi echipate cu peste 150 de tablete, 16 calculatoare și echipament de rețea pentru a facilita accesul publicului, în mod gratuit, la internet și resursele online, iar peste 50 de bibliotecari vor beneficia de instruiri în domeniile tehnologii informaționale și servicii moderne de bibliotecă, destinate copiilor.


Programul Novateca este implementat de organizația IREX Moldova, cu sprijinul Fundației Bill și Melinda Gates, al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și al Ministerul Culturiii.

Foto: facebook.com/novateca

Share:

Articole recomandate