Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Mai multe şcoli şi grădiniţe din ţară, închise din cauza gerului

Mai multe şcoli şi grădiniţe din ţară, închise din cauza gerului

Gerul prelungeşte vacanţa copiilor. Autorităţile locale din mai multe raioane au decis că şcoliile şi grădiniţele vor fi închise, în condiţiile în care în zilele viitoare termometrele vor indica până la minus 20 de grade, se spune pe site-ul www.publika.md 

Consiliul raional Hânceşti a decis că elevii vor sta acasă, până la îmbunătăţirea condiţiilor meteo. De asemenea, vor fi deschise câteva saloane la spitalul raional şi centre de plasament, pentru adăpostirea şi supravegherea medicală a persoanelor defavorizate social. Şi administraţia din raionul Ştefan Vodă a decis că elevii din clasele primare vor sta acasă.

Iar primăriile satelor urmează să ia decizii de sine stătător privind activitatea grădiniţelor. Acelaşi subiect este discutat şi de comisia pentru situaţii excepţionale din raionul Cahul. Iar autoritățile din Cahul au anunţat că luni vor decide dacă vor instala corturi de prim-ajutor. Până luni este în vigoare codul galben de frig.

Astfel, potrivit site-ului Serviciul Hidrometerologic de stat, vremea în următoarele 24 de ore va oscila între -15 C… -20 C pe timpul nopţii şi între – 7C… -12 C pe timp de zi, pe întreg teritoriul ţării.

Şi elevii din mai multe școli din România vor avea o mini-vacanță forțată. Ministerul Afacerilor Interne al României a anunțat despre suspendarea cursurilor de luni în școlile din 20 de județe, din cauza vremii nefavorabile. Totodată, potrivit Agerpres.ro, măsurile vor fi menținute și în ziua de marți, 10 ianuarie, în 16 județe. 

Foto: adevarul.ro

Share:

Articole recomandate