Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Mama fetiței de câteva zile, care se bănuiește că ar fi fost traficată, a fost reținută

Mama fetiței de câteva zile, care se bănuiește că ar fi fost traficată, a fost reținută

Mama bebeluşului, care se bănuiește că ar fi fost la un pas de a fi traficat, a fost reţinută pentru 72 de ore. Tânăra este bănuită de scoaterea ilegală a copilului din ţară, însă se declară nevinovată.

Postul de televiziune Prime anunță într-un reportaj că a reuşit să discute cu femeia și aceasta a negat că ar fi încercat să-şi vândă pruncul. Ea a declarat că micuţa s-a născut prematur şi ar fi trimis-o în Germania pentru investigaţii medicale. Mama nou-născutului, în vârstă de 26 de ani, a fost reţinută după ce a fost chemată la primaria din Bălţi pentru explicaţii. După lungi discuţii, femeia a acceptat să ofere un interviu, dar sub protecţia anonimatului. Potrivit ei, fetiţa s-a născut prematur, pe 3 februarie, şi cântărea doar 2 kilograme şi 200 de grame. Copila ar fi avut nevoie de tratament, iar părinţii au decis să o trimită cu o rudă în Germania.

„Copiii născuţi la opt luni rareori supravieţuiesc. Când am convins medicii să mă externeze, am venit acasă şi am rugat o rudă să ducă fetiţa în Germania, pentru investigaţii. Într-o săptămână, eu, soţul meu şi copiii urma să mergem în Germania", a spus mama copilului.

Medicii de la maternitate din Bălți infirmă, însă, declarațiile mamei precum că bebelușul ar fi avut probleme de sănătate. Specialiștii spun că, deși s-a născut prematur, fetița este perfect sănătoasă.

Mama micuţei, care mai are acasă încă trei copii, recunoaşte că are probleme financiare, dar spune că nu ar fi în stare să le facă vreun rău. „Acesta nu este un motiv pentru a vinde copilul. Nici nu mi-a trecut prin cap aşa ceva. Este un gest josnic pentru o mamă. Dar nu este cazul meu. Cresc trei copii, credeţi că i-aş fi putut face aşa ceva unuia dintre ei?!", a adăugat mama copilului.

Vecinii spun, însă, că, în ultima perioadă, familia era frecvent vizitată de mai multe persoane străine.

Cei patru copii ai cuplului au rămas în grija statului. Cu o zi mai devreme și tatăl lor a fost reținut. Fetiţa de nici două se află într-un Centru de plasament din Chişinău, iar fratele ei de patru ani şi surorile de cinci şi, respectiv, un an au fost duşi într-o instituţie similară din Bălţi. Autorităţile vor să găsească o persoană care ar putea să preia copiii într-o familie extinsă.

Familia din care face parte fetiţa a intrat în vizorul autorităţilor din Bălţi încă în vara anului trecut. Tatăl fraţilor, în vârstă de 28 de ani, a fost recent eliberat din închisoare. Autorităţile din Bălţi afirmă că nu au ştiut despre naşterea celui de-al patrulea copil.

Foto simbol: stgeorgeutah.com

Share:

Articole recomandate