Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Mamă: Moda cu colectările de bani în școli ajunge și în sate. Se adună câte 200 de lei de căciulă pentru cadou dirigintei

Mamă: Moda cu colectările de bani în școli ajunge și în sate. Se adună câte 200 de lei de căciulă pentru cadou dirigintei

Pe pagina Părinți Solidari a fost publicată o postare de la Iulia Nazaria care menționează că un părinte din satul Săseni, r-nul Călărași, a informat-o că elevii adună câte 200 de lei de căciulă pentru cadou dirigintei de ziua profesorului. 20 copii în clasă, respectiv valoarea cadoului va fi de aproximativ 4000 de lei.

Suma poate fi și mai mică dacă cineva din părinți va refuza să dea acești bani, pentru că, în sat 200 de lei este o sumă colosală, unde majoritatea trăiesc la limita sărăciei.

Iar acei părinți care nu au dorit să dea bani, neapărat vor fi pârâți la profesoară de către părinții din comitet. Oare cum se va comporta diriginta cu copiii care nu au dat bani la cadou? Ei vor sta la o parte când se va da cadoul?

Pentru ce ne trebuie așa obicei? Oare nu este suficient un buchet de flori și o felicitare sinceră? Rușine pentru profesorii care acceptă cadouri care pot costa cât alimentația unei familii pentru 1 zi (mă refer la suma de 200 de lei). Rușine de mentalitatea părinților pupincuriști care cumpără atitudine bună prin bani și cadouri. În acest context îndemn părinții să gândească cu capul și să nu promoveze discriminare în rândul copiilor!?”, scrie în postarea Iuliei Nazaria.

Mai multe comentarii la postarea dată confirmă că această practică există de ani de zile la sate, plus la aceasta se mai comentează că unii profesori chiar au atitudine ostilă față de copiii ai căror părinți nu contribuie la procurarea cadoului. Iar altcineva comentează „atâta zarvă pentru nimic, chiar credeți că nu merită nimic pentru dedicația pentru copiii voștri”.

 

Foto simbol: sputnik.md

Share:

Articole recomandate