Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Maratonul copiilor - oferă copilului tău șansa să devină un campion al bunătății

Maratonul copiilor - oferă copilului tău șansa să devină un campion al bunătății

Când ultima dată ai oferit șansa copilului tău să devină un campion, un exemplu demn de urmat? Sigur, nu vorbim aici de copiii antrenați în diverse campionate, dar vorbim de cei care pot schimba lumea din jur prin propriul exemplu și implicare. La data de 31 octombrie, Misiunea Socială DIACONIA organizează „Maratonul copiilor”, un eveniment dedicat copiilor din clasele I – IV, care vor să alerge pentru susținerea familiilor de refugiați interni din Odesa (Ucraina).

Ce înseamnă „Maratonul copiilor”?

Organizat pentru al doilea an consecutiv de către Misiunea Socială „Diaconia”, Maratonul Copiilor este un eveniment ce are drept scop cultivarea sentimentului de solidaritate în rândul copiilor cu vârsta până la 12 ani. În cadrul acestui maraton, copiii sunt invitați să alerge pentru o cauză nobilă, iar părinții lor, numiți în mod simbolic „sponsori”, sunt cei care convertesc distanța alergată în bani care ulterior sunt donați. În acest an, Maratonul Copiilor este parte a campaniei „Cu drag, pentru Ucraina”, iar copiii sunt îndemnați să alerge pentru susținerea semenilor din Ucraina care au avut de suferit în urma războiului.

Ce presupune evenimentul?

 Participanții (copiii din clasele I - IV) sunt invitați să vină la eveniment împreună cu sponsorul ales din timp (părinți, bunici, rude, prieteni de familie, etc.), care îi va putea răsplăti efortul și distanța parcursă. Pentru fiecare metru alergat de către copil, părintele va scoate din buzunar o sumă de 0.25 lei. După maraton, participantul primeşte o foaie semnată cu distanţa alergată, o transmite sponsorului, iar acesta convertește distanța în bani. Din banii colectaţi se vor procura rechizite şcolare, hăinuţe şi încălţăminte pentru beneficiarii acestei acţiuni de caritate.

Când și unde va avea loc?

Vă așteptăm la data de 31 octombrie 2015, la ora 10:00, la Manejul de Atletică ușoară. Vezi harta AICI.

De ce părinții și copiii trebuie să participe?

1. Oferă copilului tău un exemplu demn de urmat. Acordă-i șansa să devină un adevărat Campion al bunătății. El poate contribui la ajutarea semenilor săi din Ucraina prin implicare.

La final, fiecare copil primește o diplomă și cadouri oferite de partenerii evenimentului.

2. Maratonul Copiilor este un eveniment de caritate care implică multă distracție pentru copii. Este ocazia perfectă de a îmbina utilul cu plăcutul. Participarea este gratuită, ceea ce înseamnă că nu este necesară procurarea unui bilet.

3. Programul artistic promite copiilor o distracție pe măsura oricăror așteptări. Interpreți: Bety și Mihai Ungureanu, ansamblu de dansuri pentru copii și mascote de la Clounella care vor ghida copiii în calea lor spre a deveni mari campioni.

4. Maratonul Copiilor este momentul în care părinții și copiii se pot unifica, poate pentru prima dată, pentru o cauză nobilă. Familiile refugiate în urma războiului din Ucraina au nevoie de sprijinul nostru. Cine dacă nu un părinte înțelege cel mai bine  necesitățile unui copil care a ajuns în alt capăt de țară doar cu lucrurile strict necesare?

Pentru a participa la eveniment, completează formularul AICI.

Participarea la Maratonul copiilor este o metodă eficientă de a te implica în viaţa unui copil din familiile refugiaților din Ucraina.  Acordându-i un ajutor, vei contribui la realizarea unui vis.

Așteptăm toți copiii doritori de a alerga pentru o cauză nobilă împreună cu părinții care vor să educe în urmașii lor adevărați campioni ai bunătății!

Nu uita, te așteptăm pe 31 octombrie să fii parte a marii campanii „Cu drag, pentru Ucraina”.

Află detalii pe pagina de facebook a evenimentului sau a Misiunii Sociale DIACONIA.

Share:

Articole recomandate