Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Ministra sănătății se declară mișcată că mai mulți tineri medici au ales să muncească la baștina lor

Ministra sănătății se declară mișcată că mai mulți tineri medici au ales să muncească la baștina lor

Ala Nemerenco, ministra sănătății, muncii și protecției sociale, a scris pe contul său de Facebook că toată săptămâna trecută s-a desfășurat repartizarea tinerilor absolvenți medici în câmpul muncii. Și chiar dacă au existat și mici nuanțe legate de faptul că Chișinăul e considerat centrul galacticii, a rămas profund impresionată de majoritatea tinerilor noștri.

Până la lacrimi m-a mișcat gestul medicului de familie Potinga Olia care cu zâmbet timid și față luminată a cerut sfioasă dacă se poate să meargă să muncească și dacă e liber postul în satul ei natal, departe la sud. M-a emoționat atât de mult încât nu am putut să nu mă ridic și să nu o îmbrățișez. Am îmbrățișat-o strâns, lung, cu drag, așa cum îmi îmbrățișez propria fetiță - era firavă și abia atunci am observat că avea sub inimă o altă inimioară care are să vină curând pe lume, și nu-mi era rușine că m-au năvălit lacrimile, fiindcă îmi aduceau un sentiment de liberate, și mândrie, și dragoste pentru acești copii ai cuiva, crescuți atât de frumos. A mers în satul ei. Era liber și nu avea doctor acolo”, a scris ministra.

După a urmat Diana, care de asemenea s-a cerut la baștină în sudul țării, și apoi Alexandra care s-a dus la Fălești, unde autoritatea locală i-a oferit un apartament nou-nouț. Și apoi același lucru l-a făcut Irina, și încă Olga. Toate cu niște medii foarte înalte, dar cu o medie și mai înaltă la lecția vieții pe nume dragoste de țară. Să finalizezi reușit facultatea, să ai 9 ani petrecuți în Chișinău și să ceri singur să mergi în sat este cel mai mare devotament față de această mică și durută țară. „Dragostea de țară în închipuirea mea sunt lucruri destul de simple - când pur si simplu ți-e dor de casa părinților și de ei, când vrei să mergi pe ulicioara copilăriei, când vrei să alini durerea aproapelui tău, să ajuți oamenilor la care ții, să faci lucruri simple dar atât de necesare acolo, la sat”, a mai scris ministra.

După masă au venit stomatologii. „Majoritatea și-au făcut studiile contra plată și nu aveam mare îndrăzneală să le propun locuri în instituții publice, deoarece ei nu au obligații în fața statului. Toți înalți, frumoși ca brazii, se apropiau unul după altul și mulți întrebau locuri în .... instituții de stat. Cu ei nu puteam să-mi permit să dau drum la emoții - erau prea disciplinați și scurți la vorbă. Am mai făcut glume despre Țibirica, am semnat repartizările și am ieșit cu un munte de speranță în suflet - țara asta mică și frumoasă are viitor cu așa tineri frumoși!”, a accentuat Ala Bemerenco.

Ministra a adăugat că o să urmărească personal activitatea lor, ca să le fie cald și bine acolo unde au plecat, ca să-i păstrăm acasă. Căci ei sunt cu adevărat tot ce avem mai bun în țara aceasta!

 

Foto simbol de copertă: news.nashbryansk.ru

Share:

Articole recomandate