Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Misiune imposibilă îndeplinită: Au adus zâmbete pe chipurile unor copii nefericiţi

Misiune imposibilă îndeplinită: Au adus zâmbete pe chipurile unor copii nefericiţi

Ce poate fi mai minunat pentru nişte copilaşi aflaţi într-o situaţie mai grea, decât să nu simtă povara durerilor şi a tristeţii măcar pentru o singură zi. Acest fapt i-a ambiţionat pe savanţii de la Laboratorul X să aducă magie (în adevăratul sens al cuvântului) şi foarte multe zâmbete pe chipul a circa 60 de elevi de la două şcoli auxiliare, în cadrul a două evenimente, petrecute în luna februarie.

În primul caz este vorba de un act de caritate pentru circa 30 de elevii ai unei instituţii de învăţământ auxiliar din capitală. „Savanţii” de la Laboratorului X au stârnit entuziasmul tuturor: atât al copiilor, cât şi al profesorilor prezenţi la eveniment cu experimente şi trucurile realizate cu multă măiestrie. Doritorii au avut ocazia nu doar să asiste, ci şi să participe la diferite experimente. Combinând fizica cu chimia, ei au experimentat cum se face zăpada, tunetul, ceaţa, bulele de săpun, viermii polimerici – toate în condiţii de laborator. „Întrucât iarna aceasta nu prea am avut parte de zăpadă, copii au creat fulgi de nea, chiar în incinta şcolii. Şi pentru că totul s-a petrecut prin intermediul jocului, într-un final, toţi copii, inclusiv şi cei mai puţin interesaţi de studii au zis că de acum încolo se vor strădui să înveţe mai bine”, spune Alla Svistun, managerul companiei.  

Cel de-al doilea eveniment ţine de proiectul social „Zâmbete de copil” petrecut la un mall din capitală, care are drept scop incluziunea socială a copiilor defavorizaţi. Astfel, Laboratorul X a fost „cireaşa de pe tort” în cadrul unui programul educativo-distractiv, pentru mai mulţi copii de la şcoala auxiliară din s. Bulboaca, rn. Anenii-Noi. Ca şi în primul caz, copiii prezenţi la eveniment au avut ocazia să experimenteze şi să se distreze alături de savanţii-magicieni, pregătind apă carbogazoasă ştiinţifică şi experimentând cu gheaţă carbonică. „Cea mai mare răsplată pentru savanţii Laboratului X a fost de a aduce zâmbetul pe buzele acestor copii, or, din spusele pedagogilor, acest lucru este cel mai greu de realizat”, concluzionează Alla Svistun.

Cine sunt cei de la Laboratorul X, citește AICI.

Share:

Articole recomandate