Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

O compensație anuală de 2000 de lei pentru profesori și educatori

O compensație anuală de 2000 de lei pentru profesori și educatori

Pedagogii care activează în școli primare, gimnazii, licee și alte instituții de învățământ general public, dar și educatorii din grădinițe, vor primi o compensație anuală de 2000 de lei începând cu anul 2019, potrivit unei hotărâri de guvern, transmite MOLDPRES.

Conform autorilor documentului, banii vor fi alocați pentru sporirea nivelului de pregătire și perfecționarea profesională a cadrelor didactice. Mijloacele financiare vor putea fi utilizate pentru procurarea suporturilor didactice, a tehnicii de calcul, produselor software utilizate în activități de instruire on-line și dezvoltare profesională.

Compensația va fi oferită într-o singură tranșă, iar în cazul în care profesorul activează mai mult de o normă didactică – mărimea compensației va crește. În același timp, beneficiarii vor trebui să prezinte administrației instituțiilor de învățământ dovada utilizării mijloacelor bănești conform destinației.

În anul de studii 2017-2018, numărul de profesori care activează în instituțiile de învățământ general public a ajuns la circa 50 de mii. În bugetul de stat pentru anul 2019, pentru alocarea compensațiilor vor fi prevăzute circa 98 de mii de lei.

Hotărârea intră în vigoare la 1 ianuarie 2019.

 

Foto simbol: moldnova.eu

Share:

Articole recomandate