Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

O gravidă în ultimele săptămâni de sarcină a fost electrocutată în timp ce făcea reparație

O gravidă în ultimele săptămâni de sarcină a fost electrocutată în timp ce făcea reparație

O femeie gravidă în ultimele săptămâni de sarcină a suferit un accident prin electrocutare după ce a atins un fir de lumină neizolat, în timp ce efectua lucrări de reparație în locuința sa din satul Iargara, raionul Leova, informează idependent.md.

Medicii au intervenit rapid, au examinat pacienta, i-au acordat asistența medicală necesară și au transportat-o, în stare stabilă, la spital, pentru a-i fi supravegheată în continuare starea de sănătate.

Cazuri de acest fel au mai fost înregistrate de către Serviciul de Asistență Medicală Urgentă și au vizat, în special, utilizarea necorespunzătoare a unor aparate electrice de uz casnic sau a unor cabluri electrice vizibil deteriorate.

Pentru a preveni accidentele prin electrocutare trebuie respectate următoarele norme de securitate: verificați starea aparatelor electrice înainte de utilizare; nu exploatați aparatele și instalațiile electrice cu mâinile ude; nu demontați un aparat electric fără a-l deconecta în prealabil de la energia electrică; nu atingeți firele electrice rupte de vânt, căzute la pământ; nu folosiți instalații electrice improvizate.

Pentru a acorda primul ajutor unei persoane aflate sub influența curentului electric, medicii îndeamnă să îndepărtați cu grijă conductorul electric, aparatul electric etc. folosind obiecte slab conductoare și uscate, din lemn, plastic sau cauciuc, în nici un caz din metal. Nu puneți niciodată mâinile neizolate pe corpul accidentatului.

Foto simbol: someseanul.ro; realitatea.md

Share:

Articole recomandate