Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

O nouă ediție a Ghidului Odoraș va fi distribuit gratuit în toate maternitățile din țară

O nouă ediție a Ghidului Odoraș va fi distribuit gratuit în toate maternitățile din țară

Primăvara aceasta ne surprinde din nou cu vești frumoase și interesante. Cea de-a patra ediție a Suplimentului Odoraș își așteptă cu drag cititoarele și este deja disponibil în centrele medicale private, în toate maternitățile din țară, la evenimentele organizate de Odoraș, dar poate fi găsit și în variantă online pe www.odoras.md. Indiferent că sunteți deja mamă, graviduță sau abia planificați un copilaș, în această ediție veți găsi suficientă informație pentru orice etapă - de la concepere până la vârsta de un an și mai mult.  

Zeci de articole și informații utile în noul ghid

Această ediție vine cu multă informație utilă despre pregătirea corpului înainte de sarcină, schimbările care au loc în timpul celor nouă luni, dar și despre cât de rapidă poate fi recuperarea post-partum. Toată informația este condimentată cu informații ale celor mai buni medici din domeniu, și completată cu articole despre legi și îndemnizaţii etc. La fel, Suplimentul Odoraş conține articole interesante și utile mămicilor care deja au născut.

În Ghidul nostru vei putea citi despre:

  • Bagajul pentru spital;
  • Concediul de maternitate;
  • Cezariana vs. Naşterea naturală
  • Conduita la naștere;
  • Îngrijirea intimă la fetițe și băieței;
  • Eritemul de scutec;
  • Problemele tipice ale nou-născutului
  • ...și alte informații utile, dar și secrete adunate din experiența mămicilor și a medicilor profesioniști.

Ghidul a apărut în zece mii de exemplare şi va fi distribuit gratuit, ca şi primele trei, în clinicile medicale private din țară. Îl puteți obţine atunci când mergeți pentru examenele USG,  la o clinică privată (sau la Şcoala Mamelor), împreună cu mici daruri pentru însărcinate, dar și pentru viitorii bebeluși. Mai nou, prin intermediul fundației lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” ghidul va fi distribuit proaspetelor mămici în toate maternitățile din țară, împreună cu o cutie cu daruri, circa 200 de exemplare lunar.

Suplimentul Odoraş este aprobat de Societatea de Obstetrică şi Ginecologie din Republica Moldova şi de Asociaţia de Medicină Perinatală.

 

Victoria Lupu și minunea din viața sa, micuțul Luca, sunt pratogoniștii acestei ediții

Coperta acestei ediții este înfrumusețată de un băiețel cu chip angelic care a reușit să ne cucerească din prima. Deși nu este la prima experință, mai având acasă un băiat pe nume Mihai (13 ani) și o fetiță Paula (7 ani), Victoria Lupu mărturisește că de parcă totul este nou și atât de interesant pentru ea. „La noi copiii au fost născuți la o diferență de 6 ani, toți trei. Nu au fost sarcini planificate, dar foarte dorite de familia noastră. Eu fiind dintr-o familie mare, întotdeauna mi-am dorit mulți copii. Recunosc, la ultima sarcină mă așteptam să fie fată, dar nu a fost să fie. Copiii au fost cei care m-au încurajat, mai ales fiul mai mare, care mi-a zis așa: „Mama, lasă Paula să fie unica prințesă în familia noastră”. Luca la noi e ca și primul copil, senzații noi, sau că noi deja suntem mai maturi și vedem altfel lucrurile, sau chiar așa și este. Cu trecerea anilor ne-am „copt” și noi, iar acum savurăm orice zâmbet, orice momente și năzbâtie făcută de copiii noștri, pentru că timpul zboară atât de repede și e păcat să trecem cu vederea aceste momente.

La 7 aprilie recent, Luca și-a sărbătorit prima aniversare. Până acum a crescut fără problem de sănătate și asta este cel mai important. Este un copil minune, prinde totul foarte repede, comparativ cu ceilalți copii, chiar a început și mai repede să vorbească. Paula și Mihai erau mai cuminți, pe când Luca e mult mai activ și eticheta sa este zâmbetul, el este copilul care mereu zâmbește, foarte rar îl vezi sau îl auzi plângând. Am noroc de copilași minunați, se împacă foarte bine și au grijă unul de altul, lucru care mă face să fiu mândră. Nu excludem și posibilitatea de a avea al patrulea copil, dar deocamdată suntem împliniți și mulțumiți de ceea ce aveam”, povestește mămica Victoria.

 

 

Olga Scorpan, fotografa care creează din momente reale – magie

Cea care a surpins momente plăcute, deosebite și unice din prima ședință foto adevărată a acestui bebeluș dulce a fost iarăși Olga Scorpan. Este a treia colaborare cu Olga pentru coperta suplimentului Odoraș și ne-am convins o dată în plus că mânuiește cu iscusință aparatul de fotografiat, iar rezultatele depășesc orice așteptare. „De fiecare dată este o plăcere enormă să colaborez cu Odoraș și să cunosc noi familii frumoase, interesante și care pur și simplu inspiră frumos. Ședința foto cu familia Lupu a fost bine organizată și veselă, ceea ce a făcut ca cele câteva ore petrecute în teren să zboare ca gândul. Am interacționat de minune și mi-a fost foarte ușor să lucrez cu Victoria și micuțul Luca. Decorul a fost gândit de mine împreună cu echipa Odoraș și mămica Victoria, fiecare am contribuit cu câte ceva la realizarea ideii finale. Totul a decurs armonios, ba chiar Luca a reușit să pape lăptic și să doarmă în timpul ședinței foto, lucru care ne-a permis să-i facem fotografii și când doarme. Timpul de afară a ținut și el cu noi, iar natura ne-a oferit peisaje de poveste”, spune Olga Scorpan.

 

O puteţi contacta pe Olga Scorpan pe pagina ei sau la telefonul 079662222, pentru sesiuni foto şi amintiri deosebite de familie.

Puteţi răsfoi Suplimentul Odoraş în varianta electronică AICI. Iar varianta print o veţi putea primi în toate maternitățile din țară (la naştere) sau la clinicile private (la examenul ecografic sau la Şcoala Mamelor): Medpark, Repromed, Sănătate (dr. Pitel), Extramed, Familia, Pediatrica, Invitro. Sperăm că informația selectată și inclusă în cel de-al patrulea Supliment Odoraș să vă fie de ajutor chiar de la începutul marii călătorii care se numește „maternitate” .

 

 

 

Foto: Olga Scorpan Photography 

 
Share:

Articole recomandate