Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Părinții care vor încălca drepturile copilului vor fi trași la răspundere conform noilor modificări la Codul Familiei

Părinții care vor încălca drepturile copilului vor fi trași la răspundere conform noilor modificări la Codul Familiei

Cabinetul de miniștri au aprobat astăzi modificarea și completarea unor acte legislative la Codul Familiei, în scopul de a responsabiliza părinții.

Astfel, cei care încalcă flagrant drepturile copilului sau cei care nu își îndeplinesc obligațiile de creștere și educație a copilului vor fi trași la răspundere conform modificărilor legislației.

Potrivit noilor modificări, copiii vor avea dreptul la repararea prejudiciului materiale sau moral în cazul vătămării integrității corporale, a sănătății sau încălcarea drepturilor personale nepatrimoniale. Astfel copiii care vor fi supuși violenței, neglijării, exploatării sau eschivării părinților de a-și exercita obligațiile părintești, vor fi în putea să-și apere drepturile mult mai ușor.

La fel, conform documentului, instituțiile medico-sanitare sau medicul de familie vor fi obligați să elibereze certificatul medical de naștere în caz de constatare a nașterii copilului, chiar dacă mama nu are domiciliul în localitatea respectivă. Astfel vor fi diminuate cazurile de neînregistrare a copiilor.

Proiectul de lege va asigura implementarea mai eficientă a prevederilor legislative privind protecția specială a copiilor aflați în situații de risc și a copiilor separați de părinți.

Foto: ya-roditel.ru

Share:

Articole recomandate